Glavni urbanista Novog Pazara Suad Ljajić o proširenju gradskog trga

1240

Glavni urbanista Grada Novog Pazara Suad Ljajić dao je kratak osvrt na uređenje prostora koje obuhvata i prostor bivšeg gradskog javnog toaleta. Tom prilikom je izjavio:

Na centralnom gradskom trgu predviđeno je uređenje odnosno proširenje gradskog trga, na mjestu na kojem se trenutno nalazi javni toalet koji nije u funkciji zadnjih trideset godina. Trenutno je raspisana javna nabavka za odabir najpovoljnijeg izvođača radova, završene su procedure dozvola i uslova, kao i saglasnosti javnih preduzeća i ustanova.

Projektom je inače predviđeno proširenje glavnog trga na nacin da se ovaj prostor uredi kao tribina koja se spusta do riječnog korita,taj dio ce se uraditi granitnim pločama i behaton kockama, takođe je predviđeno i osvjetljenje prostora.

Inače kompletna investicija je oko 24 miliona dinara. I ja se iskreno nadam da ćemo mi u ovoj građevinskoj sezoni uspjeti da realizujemo ovaj posao.

Što se tiče same lokacije gradskog toaleta moje lično mišljenje da ovo nije adekvatna pozicija na kojoj treba da se nalazi gradski toalet. Vidite na svim razglednicama grada i fotografijama nije lijepo kada je centralni objekat gradski toalet. Mi svakako razmišljamo i o riješavanju tog problema, tako da za onu grupaciju ljudi koji koriste usluge javnog toaleta već imamo rezervisane lokacije. Jedna od lokacija koja je udaljena oko 200m od lokacije toaleta u centru grada jeste lokacija koja se nalazi na prostoru zelene pijace. Ovo je toalet koji je u funkciji cio dan i koji se redovno održava.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.