dritan abazovic Abazović, Foto: Ivan Petrović - Ipe

Abazović: I Srbi mogu u vlast, ukoliko blokade DF-a pređu granicu intervenisaće policija

748

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je sinoć saopštio da vladu nije lako sastaviti, ali da se nada da će ona uskoro biti formirana.

”Gdje smo u odnosu na prije dvije sedmice – mnogo bliže konačnom stavu. Ne konačnom dogovoru, nego stavu da li naša ideja može da zaživi. Čak i da ne budemo imali 49 (poslanika) za buduću vladu, imaćemo za neka važna pitanja. Sjajno bi bilo da bude 49 i više, a ako to ne bude – možemo da imamo tehničku vladu”, rekao je on na pres-konferenciji sazvanoj nakon što je Tužilački savjet konstatovao prestanak mandata glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Abazović je naveo da se svakodnevno susreće s liderom SNP-a Jokovićem, i da će poštovati odluku GO te partije o manjinskoj vladi, kakva god ona bila.

”Razumijem SNP, postoje ljude koji različito percipiraju događaje… Joković je rekao da će GO donijeti odluku. Kakvu god da donesu, poštovaćemo. Ali bilo bi pravedno da budu partneri u vlasti”, istakao je on, dodajući da bi bilo dobro da i DF podrži novi kabinet.

Upitan da li Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija mogu u vladu, odgovorio je da je za to da se pronađe što širi konsenzus, podsjećajući da su imali subjekte koji su bili sastavni dio Vlade i subjekat koji je od 2016. u opoziciji.

„Svako može u vlast. Nije dobra priča da Srbi ne mogu u vlast. Mogu Srbi u vlast. Ovo je njihova zemlja, isto koliko i moja i svih ljudi koji se osjećaju kao Crnogorci i Bošnjaci. Svako može u vlast“.

Komentarišući DF-ovu najavu blokada, Abazović je rekao:

„Oni su se potrudili da djeluju konstruktivno, a ako krenu u blokade koje su kratkotrajne mislim da će najveću štetu nanijeti sebi. Dobro bi bilo da podrže manjinsku Vladu, ali vidim da oni misle suprotno. Važno je da se ne izazove tačka gdje bi mogla da interveniše policija i nadležni organi“, ocijenio je Abazović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.