Policija uhapsila brata Ćazima Osmanija! U vili pronađeno pravo bogatstvo, slike, aute…..

2160

Kontrolirali su cijelu mrežu krijumčarenja kokaina, od same proizvodnje u Južnoj Americi preko isporuka u Europu do pranja ilegalno stečenog novca”, istaknuli su istražitelji koji su ovoga tjedna proveli međunarodnu akciju protiv tzv. zločinačke organizacije u kojoj u sam vrh smještaju Bashkima Osmanija, uhićenog u utorak po nalogu Španjolske u njegovu hotelu u Poreču.

Bashkim Osmani, inače rođeni brat kontraverznog biznismena Ćazima Osmanija, koji ima i hrvatski pasoš, kako smo već izvijestili, na sudu u Puli porekao je sve optužbe te je pristao na izručenje Španjolskoj, navodeći kako pred tamošnjim vlastima želi što prije raščistiti cijelu situaciju.

– Kontrolirali su cijelu mrežu krijumčarenja kokaina, od same proizvodnje u Južnoj Americi preko isporuka u Europu do pranja ilegalno stečenog novca, istaknuli su istražitelji koji su ovoga tjedna proveli međunarodnu akciju protiv tzv. zločinačke organizacije u kojoj u sam vrh smještaju Bashkima Osmanija, uhićenog u utorak po nalogu Španjolske u njegovu hotelu u Poreču.

Španjolska policija je u pretresu Osmanijeve vile u Palma del Mallorci pronašla pravo bogatstvo: zaplijenjeno je 86 umjetničkih slika vrijednih pet milijuna eura, sedam sportskih automobila, jahta, 16 skupocjenih satova. Sef s dokumentima i kešom obijali su fleksericom, donosi Jutarnji.hr

Osmani je,podsjetimo, uhićen u sobi svog hotela Palazzo (ex Rivijera) u središtu Poreča. Osmaniju su lisice na ruke stavili hrvatski policajci na zahtjev španjolske policije i pravosuđa koji su putem Eurojusta.

U Hrvatskoj je, prema dostupnim podacima u Španjolskoj, pod istragom još jedna osoba, a u akciji su zaplijenjena dva pištolja, 56.000 eura, jedna lažna osobna isprava te nekoliko računala i mobitela.

Europol je objavio kako je u međunarodnoj akciji tijekom koje je razbijen lanac krijumčara kokaina s albanskoga govornog područja uhićeno 45 osoba osumnjičenih zbog organiziranog šverca kokaina iz Latinske Amerike u Europu.

Bashkim Osmani, koji ima i hrvatsku putovnicu na sudu u Puli porekao je sve optužbe te je pristao na izručenje Španjolskoj, navodeći kako pred tamošnjim vlastima želi što prije raščistiti cijelu situaciju.

“Ja se već više od 30 godina bavim legalnim poslovima, imam kuću u Palma de Mallorci, odakle sam i doputovao u subotu 12. veljače preko Londona i Italije u Hrvatsku i imao sam rezerviranu kartu za povratak u nedjelju 20. veljače. Nemam ništa protiv da me predaju španjolskim vlastima, nemam nikakve veze s onim za što me terete, rekao je Osmani na sudu u Puli, opširnije donosi Jutarnji list.

(iPress/foto Španjolska policija)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.