Aleksandar Vučić

Vučić: Zatražit ću od Rusa informacije o borcima iz BiH i s Kosova u Ukrajini

614

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od Rusije biti zatražene informacije o ljudima sa Kosova i iz BiH koji se regrutuju za borbe u Ukrajini, nakon što je na to ukazao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

“Neki veliki lideri znaju glavninu stvari, ali Lavrov zna sve”, rekao je Vučić i dodao da on nema informacije da li sa dolaze u Ukrajinu da se bore, ali je dodao da na tome službe rade.

On je najavio da će narednih dana u Beograd stići sekretar ruskog Savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev, od kojeg će biti zatražene takve informacije.

Lavrov u političkom dijelu govori jasno i ne dešavaju mu se greške kao drugima oko činjeničnih stvari. Dugo i dobro pamti, nije lako sa njim razgovarati”, naveo je Vučić za Televiziju Tanjug, prenose Nezavisne. 

Što se tiče Ukrajine, Srbija će, kaže on, poštovati međunarodno pravo i teritorijalni integritet Ukrajine, što je principijelan stav koji se zasniva na poštovanju međunarodnog prava, a od njega niko nije tražio da ga mijenja.

Vučić smatra da njih na Zapadu pomalo boli što predsjednik Rusije Vladimir Putin o pitanju Ukrajine koristi svu slabost zapadne agresije na SR Јugoslaviju i ponavlja slične argumente koje su oni tada koristili.

Istakao je da bi svi na Zapadu da zaborave slučaj Srbije, odnosno NATO agresiju.

“Јednom lijepo kažite, napravili smo najveću grešku, izvinjavamo se za sve zločine koje smo počinili. Mi ionako moramo da razgovaramo, jer se nalazimo na europskom putu”, rekao je Vučić.

Izvor Radio Sarajevo
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.