Dvoje zaposlenih u CKB banci “skinulo” sa računa 14 miliona eura, oštećeno 200 klijenata?

520

Uprava Crnogorske komercijalne banke (CKB) podnijela je krivičnu prijavu Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu u kojoj su naveli sumnje da su dvoje zaposlenih u dužem vremenskom periodu, zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju, prisvojili 14 miliona eura koje su “skinuli” sa računa oko 200 klijenata.

”Potvrđeno je da je CKB prijavu poslala u subotu poštom i da je slučaj navodne milionske pljačke unutar banke zadužio zamjenik specijalnog državnog tužioca Saša Čađenović, koji je formirao predmet. Očekuje se da Čađenović krene sa saslušanjima osumnjičenih službenika banke i provjerom dokumentacije i sistema“, pišu „Vijesti“.

Iz CKB saopštili su sinoć da su kontrolom poslovanja uočili moguću zloupotrebu službenog položaja od strane dijela zaposlenih, kojom je došlo do ugrožavanja interesa skoro 200 klijenata.

“Kao rezultat ranije pokrenute sveobuhvatne kontrole poslovanja, uočili smo moguću zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju od strane dijela zaposlenih. Usljed pomenutih aktivnosti, konstatovali smo da je došlo do ugrožavanja interesa za približno 200 naših klijenata. Započeli smo i nastavljamo da lično kontaktiramo sa svim klijentima kojima su ugroženi interesi, informišući ih o utvrđenim činjenicama”.

U saopštenju je naglašeno da će “svaka utvrđena šteta pričinjena klijentima biti u potpunosti nadoknađena”.

Naveli su da su o navedenim saznanjima obavijestili nadležne institucije sa kojima intenzivno sarađuju.

Tokom vikenda su, kako navode, Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli dodatne krivične prijave zbog moguće zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.