Ljajić: Moramo biti racionalni i pragmatični

744

U prepunoj sali Kulturnog centra održan je radni sastanak Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije. Okupljenima se, između ostalih, obratio i osnivač SDP-a Rasim Ljajić.

Nakon što je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac najavio investicije od 160 miliona eura u sledećoj fiskalnoj godini, izgradnju Kliničkog centra, gasovod, toplane na biomasu, završetak radova na zaobilaznici, kao i mnogo drugih investicija, kako infrastrukturnih, tako i kulturnih, obrazovnih i ostalih, aktivistima se obratio i Rasim Ljajić.

Ljajić je naglasio da je SDP stranka koja ljudima uvijek govori istinu, stranka dela, a ne stranka velikih i populističkih riječi. Naglasio je da nije bitno kako se lista zove, niti ko je na listi, i da, iako je svjestan da zbog toga mnogi imaju problem da zaokruže, Bošnjaci u Sandžaku moraju biti pragmatični i racionalni i podržati koaliciju koju predvodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kako bi se nastavilo sa kapitalnim investicijama u Sandžaku.

Pozvao je aktiviste da obilaze rođake, prijatelje i komšije i objašnjavaju da su, iako nisu lokalni izbori u pitanju, i parlamentarni izbori jednako važni i da je potrebna pobjeda liste pod rednim brojem 1 kako bi se nastavilo sa investicijama u kontinuitetu u Sandžaku.

Naglasio je da će SDP imati pozitivnu kampanju promovisanja svog rada, kakoo oga što je do sada postignuto, tako i onoga što je u planu da se uradi u narednom periodu, bez osvrtanja na ostale učesnike izbornog procesa, i bez prljave kampanje, jer takva kampanja nije potrebna onima koji imaju konkretne rezultate iza sebe.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.