(VIDEO) Sandžak: Dva prijatelja kamerom zabeležila OGROMNU ŽIVOTINJU! BRATE, ZNAŠ LI TI KOLIKO OVO SKAČE?!

1060

Neobičan i nesvakidašnji prizor desio se na jednom putu u okolini Priboja, kod mjesta Mramorje. Naime, kamere su zabeležile kako jelen ide tik ispred njihovog auta. Ubrzo je snimak objavljen na Fejsbuk stranici “Priboj”, a ljudi nisu krili oduševljenje videvši ovu prelijepu životinju.

A na Fejsbuk objavi stranice Priboj stoji humorističan opis “Jelen u Mramorju kod Priboja. Šumsko gorsko zvjer je pošlo u uslužnu auto – perionicu da se istušira pa nije imalo sitno”.

Ogroman jelen je ispred nas – kaže glas sa kamere.

– Ne znam gdje će. Ode kući (misleći na šumu) – čuo se glas u pozadini.

– Brate, znaš li ti koliko skače on – rekao je drugi glas iz automobila.

Jelen je očigledno bio izgubljen i preplašen. Sve vrijeme je išao ispred auta, iz kog su dvojica putnika kamerom zabeležila uplašenog jelena.

Životinja je ubrzo skrenula i verovatno našla put do šume.

Podsjetimo, po ponašanju jelen je životinja sumraka, ali je aktivan i za vrijeme dana. Međutim, stariji jeleni žive usamljeničkim životom, te se pretpostavlja da se i ovaj jelen izgubio.

Inače, stalna migracija, a posebno evropskim jelenima jeste svojstvena karakteristika. Nadajmo se da je ovaj jelen našao svoj put do šume.

Jelen kao jedna od najkrupnijih divljači naših prostora, dostiže i do 300 kilograma težine, a može da naraste čak i do dva metara u dužinu, a u visinu i do metar i po. Uz visoke i snažne noge i jako tijelo. Pogledajte video snimak ispod teksta

Kurir.rs/J.Ć
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.