Zukorlić u Sjenici: Nećemo odustati od oštre borbe protiv kriminala

242

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i nosilac liste “Muftijin amanet” Usame Zukorlić poručio je danas u Sjenici da neće odustati od Muftijinog puta i oštre borbe protiv kriminala.

“Promovisaćemo politiku pravde i pomirenja koju je ustanovio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić i ona će podrazumijevati dobrosusjedske odnose. Mi ovdje u Sjenici imamo primjer kako ljudi i bošnjačke i srpske nacionalnosti djeluju zajedno, sarađuju i žive zajedno i mi ćemo baštiniti tu politiku, ali na pravdi i partnerstvu, nikako na nepravdi i poltronstvu.

U Sjenici je neko u ugrozio bezbejdnost ni iz kojeg drugog razloga sem iz političkih razloga. Mi ćemo se kroz naše djelovanje u Skupštini truditi da barem ublažimo nepravdu koja se desila prema našoj stranci i prema porodici Hamidović, gdje se desio politički atentat ovdje u Sjenici, u blizini ovog mjesta gdje sada mi stojimo. Pravda je naš ideal i od nje nećemo odustati nikako. Neka znaju kriminalci – dok je nas biće im tijesno gdje god mi budemo hodili i nalazili se i nikada, apsolutno nikada nećemo odustati od ovog Muftijinog puta”, kazao je Zukorlić.

Foto: SANA

Predsjednik OO SPP u Sjenici Munib Mujagić kazao da se ciljevi SPP-a nisu mijenjali, te da će i u ovoj kampanji biti okrenuti čovjeku i stvaranju bolji životnih uslova.

“Sjenica je ta koja je ponijela bajrak i krećemo da završimo sve ono šta na prethodnim izborima nismo uradili, da se i dalje borimo protiv organizovanog kriminala, diskriminacije, da normalizujemo život u Sjenici po brojnim aspektima tog vrlo kompleksnog posla. SPP dala je vrlo ozbiljne i zapažene rezultate. Vjerujem da to građani Sjenice prepoznaju i nadam se da ćemo zajedničkim snagama učiniti da Sjenica bude još bolja, još jača, organizovanija, a sve u cilju i na korist njenih građana”, istakao je Mujagić.

Foto: SANA

Nakon uspostavljene saradnje na lokalnom nivou između Stranke pravde i pomirenja i grupe građana “Bez diskriminacije-Aldin Dino Kurtović” ova dva politička subjekta nastavljaju zajedničku saradnju i na parlamentarnom nivou.

“Zadovoljstvo mi je danas što možemo i zvanično ovako predstaviti da kreće kampanja izborna zajedno SPP-a i GG Aldin Dino Kurtović ‘Bez diskiriminacije’ u zajedničkoj borbi svih građana opštine Sjenica”, kazao je Kurtović.

Usame Zukorlić boravio je danas u posjeti Sjenici, gdje je na radnom sastanku formiran opštinski izborni štab Stranke pravde i pomirenja, a razgovarano je o i planovima tokom izborne kampanje.

Izvor: SANA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.