Ukrajinski farmer traktorom hladno “odšlepao” rusko oklopno vozilo /VIDEO/

566

U međuvremenu, dok traju bitke za velike gradske centre, na Twitteru se pojavio snimak za koji se pretpostavlja da je nastao jutros u ruralnim ukrajinskim predjelima. Ako se potvrdi vjerodostojnost snimka, ovo bi mogao biti do sada najsmješniji trenutak sukoba

Agresija Rusije na Ukrajinu ušla je u peti dan. Ovaj dan mnogi nazivaju i prijelomnim uzmemo li u obzir to da će se sastati ukrajinski i ruski pregovarači na ukrajinsko-bjeloruskoj granici.

Ruska vojska rano je napala i Chernihiv, grad u sjevernoj Ukrajini i središte Černigivske oblasti, dok je s druge strane predsjednik samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin kazao je za ruske medije da se mobilizacija obustavlja jer je već popunjen neophodan broj u pravcima na koje je bila usmjerena kampanja mobilizacije.

U međuvremenu, dok traju bitke za velike gradske centre, na Twitteru se pojavio snimak za koji se pretpostavlja da je nastao jutros u ruralnim ukrajinskim predjelima. Ako se potvrdi vjerodostojnost snimka, ovo bi mogao biti do sada najsmješniji trenutak sukoba.

Kako se može vidjeti na snimku, ukrajinski farmer ukrao je rusko vojno oklopno vozilo koje je hladno “odšlepao” svojim traktorom.

Izvor Stav
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.