Vojislav Šešelj

Šešelj: Radikali će podržati Vučića za predsjednika Srbije da pobjedi u prvom krugu

637

BEOGRAD – Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da da će ta stranka podržati kandidaturu predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije jer je to “interes naroda, a to znači i interes SRS”.

Šešelj je u pisanoj izjavi naveo da SRS uglavnom na predsjedničkim izborima ima svog kandidata, ali da “nacionalni interesi nekada zahtevaju da se odstupi od ustaljene prakse”.

“Ako bismo podlegli nekim ličnim interesima, sujeti ili inatu, mi bismo zapravo samo ugrozili šansu da Aleksandar Vučić pobjedi u prvom krugu, što mora da se desi. Sve patriote moraju da shvate da je Vučićeva pobjeda u prvom izbornom krugu nacionalni interes”, rekao je Šešelj.

Prema njegovim riječima “bilo bi pogubno za Srbiju” ako bi se u drugom izbornom krugu “mobilisali svi antisrpski krugovi”, i za predsjednika države bude bio izabran prozapadni kandidat.

“Sve ono što je Aleksandar Vučić postigao u zaštiti nacionalnih interesa, što smo mi neprekidno podržavali, jer se poklapa sa našim programom, palo bi u vodu. Mi srpski radilkali to nećemo dozvoliti zato što će naša podrška kandidaturi Aleksandra Vučića biti presudna za njegovu pobjedu u prvom izbornom krugu”, rekao je Šešelj.

Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.