Miting podrške Rusiji: Asadovi vojnici hoće u Ukrajinu /VIDEO/

861

Sirijska vojska održala je masovni miting podrške ruskoj agresij u Ukrajini. Asadovi veterani i aktivni vojnici zainteresovani su za mogućnost da pomognu Rusiji.

Vladimir Putin rekao je danas kako će Rusija prihvatiti dobrovoljce koji se žele boriti protiv ukrajinskih snaga i pomoći im da dođu do borbenih područja. Obraćajući se ruskom Vijeću sigurnosti, ruski predsjednik rekao je da podržava isporuku oružja, zaplijenjenog od Ukrajine, proruskim regijama, prenosi Reuters

„Ako vidite da ima ljudi koji žele dobrovoljno, tim prije ako to nije za novac, da odu i pomognu ljudima koji žive u Donbasu, treba im izaći u susret i pomoći da stignu u zonu borbenih operacija“, rekao je Putin na sastanku sa članovima Vijeća sigurnosti.

Ogroman broj dobrovoljaca iz različitih država želi da dođe i učestvuje u odbrani LNR i DNR, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.
„Najveći broj njih je sa Bliskog istoka – imamo preko 16.000 prijava. I ovdje, naravno, smatramo da je ispravno da pozitivno odgovorimo na te zahtjeve, pogotovo što te prijave nisu za novac, nego po istinskoj želji tih ljudi. Mnoge od njih znamo, pomagali su u borbi protiv ISIL-a u najteže vrijeme, u posljednjih deset godina“, precizirao je Šojgu.

[/video]

Izvor Stav
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.