Usame Zukorlić u Berlinu: Generacija pobjednika dostojanstveno nosi Muftijin amanet

775

“Dolazi generacija pobjede, koja će vratiti izgubljeno dostojanstvo urušavano decenijama nekim pogrešnim politikama, koja će se čvršće nego ikad okupiti oko ciljeva i planova koje je zacrtao muftija. Protivnike nećemo ponižavati, već ćemo im pružiti ruku, jer je to suština ideje muftijinog amaneta”, izjavio je sinoć na skupu u Berlinu Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i nosilac liste “Muftijin amanet” Usame Zukorlić, prenijeli su mediji bliski ovoj stranci.

Zukorlić je obraćajući se prisutnima, naglasio je da su ovaj put sve oči uprte u SPP i da predstojeći izbori znače prekretnicu, da donose promjene u Sandžaku i da je ubjedljiva pobjeda jedini način da se u potpunosti ostvare vizije i planovi za koje je svoj život dao rahmetli muftija Muamer Zukorlić.

Obećao je da će SPP 3. aprila pokazati svoju snagu i ostvariti ciljeve u realizaciji krupnih projekata, kao što su auto put kroz Sandžak, gasovod, željeznica, klinički centar, obrazovne ustanove i jedinstvo Islamske zajednice.

Jahja Fehratović tokom svog obraćanja podsjetio se svega što se dešavalo u Sandžaku posljednjih 30 godina.

“Rame uz rame sa muftijom, u vrijeme najvećih iskušenja za Bošnjake, uspjeli smo nemoguće. Od pokušaja da nas predstave kao retrogradne i opasne pojedince, koji su prijetnja državi, preko situacije da moramo da branimo dostojanstvo koračajući ponosno hodnicima Skupštine Srbije, danas SPP predstavlja bastion politike partnerstva i moralnih načela na svim poljima”, kazao je Fehratović.

U glavnom gradu Njemačke sinoć je započela zvanična posjeta delegacije Stranke pravde i pomirenja dijaspori.

 
One thought on “Usame Zukorlić u Berlinu: Generacija pobjednika dostojanstveno nosi Muftijin amanet

  1. Haso

    Zasto se odrzavaju predizborni mitinzi u Dzamijama?
    Jesu li to Dzamije u privatnoj svojini porodice Zukorlic???

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.