Za izgradnju nove osnovne škole u Sjenici 11,7 miliona evra

965

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da od Drugog svjetskog rata nadalje država nije uložila u opštinu Sjenica, kao što to radi sada.

On je, na svečanosti polaganja kamena temeljca za novu osnovnu školu “Svetozar Marković“, za koju je rekao da će biti najbolja u cijeloj Srbiiji, istakao da je država u nju uložila 11,7 miliona eura, a da će za dom zdravlja, čija projektna dokumentacija se radi, dati šest miliona.

Vučić je podsjetio da mu je ovo drugi dolaztak u Sjenicu u kratkom vremenu, a da se danas pokazuje da ono što je dogovarano o projektima “nije bila priča za kamere, televizije“, nego se ostvaruje.

On je posebno zahvalio rahmetli muftiji Muameru Zukorliću, sa kojim je razgovarao o brojnim projektima i o tome kako da se poprave uslovi života, gradi mir i zajedništvo.

Za nas je najvažnije da budemo ujedinjeni, borimo se za mir, za svoju djecu i zemlju, njenu budućnost, kako da je unapređujemo. Naša je želja da ljudi ostanu da žive ovdje, u jednom od najljepših dijelova Srbije, poručio je on.

Vičić je građane Sjenice zamolio da o nekom uvijek sude po djelima, koliko je uradio za njih i onda da donesu odluku.

Nova škola imaće 7.760 kvadratnih metara, menzu kapaciteta 500 mjesta, zatvoreni bazen i tri igrališta.

Izvor: Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.