Bjeloruski željezničari sabotirali sve željezničke veze sa Ukrajinom da uspore Ruse

1418

Bjeloruski željezničari su prekinuli sve željezničke veze između njihove zemlje i Ukrajine, u nadi da otežaju snabdijevanje ruskih trupa u Ukrajini.

Direktor ukrajinske željeznice Olexander Kamyshin zahvalio je u subotu bjeloruskim željezničkim radnicima na ovom činu sabotaže.

“Od danas mogu reći da nema željezničkog saobraćaja između Bjelorusije i Ukrajine”, rekao je Kamyshin, a prenijela je ukrajinska novinska agencija Unian. Kamišin je rekao da neće iznositi više detalja.

Franak Viacorka, savjetnik bjeloruske opozicione liderke u egzilu Sviatlane Tsikhanouskaya, pisao je na Twitteru o incidentu i rekao da su ga potvrdili bjeloruski željezničari.

“Upravo smo dobili potvrdu od bjeloruskih željezničara. Istina je. Nažalost, više detalja se ne može otkriti. Do sada je to najveća antiratna diverzija na željeznici”; rekao je Viacorka.

Iako je Rusija prebacila mnoge svoje trupe i vojnu opremu u Ukrajinu preko Bjelorusije, bjeloruski lider Aleksandar Lukašenko nije uveo bjeloruske trupe u ofanzivu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.