Srbija / Odzvonilo bahatim vozačima: Helikopter iz vazduha nadgleda puteve

968

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas sa pripadnicima Helikopterske jedinice i Uprave saobraćajne policije kontroli saobraćaja korišćenjem helikoptera i posebnih uređaja i opreme u helikopteru, što predstavlja novi vid kontrole, usmeren ka povećanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

– Naša policija nastavlja sa pojačanim aktivnostima kontrole saobraćaja i akcijama usmerenim na poboljšanje bezbednosti učesnika u saobraćaju. Ovakvom modernizacijom u pristupu u vršenju kontrole saobraćaja, kao što je korišćenje posebnih uređaja i opreme u helikopteru, pripadnici MUP-a i iz velike udaljenosti mogu da otkriju najteže saobraćajne prekršaje, kao što su nasilnička vožnja i preticanje preko pune linije, kao i sve one koji ugrožavaju bezbednost i živote ostalih učesnika na putevima – poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

 

Ministar policije je istakao da savremena oprema i uređaji koje poseduju helikopteri Helikopterske jedinice MUP-a predstavljaju vredan resurs srpske policije koji će značajno doprineti otkrivanju saobraćajnih prekršaja.

– Svaki učesnik u saobraćaju mora se osećati bezbedno i sigurno. Očekujem da će novi pristup kontrole saobraćaja korišćenjem helikoptera smanjiti broj saobraćajnih nezgoda i povećati bezbednost saobraćaja – kazao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ovom prilikom, ministar Vulin je ponovio da se zalaže za oštriju kaznenu politiku za svakog vozača koji izazove saobraćajnu nezgodu pod dejstvom alkohola ili droge i poručio da takvi počinioci moraju da odgovaraju za svoje postupke i neodgovornost.

Policijski službenici Uprave saobraćajne policije u saradnji sa Helikopterskom jedinicom MUP-a, vršiće kontrolu saobraćaja više puta u toku meseca. Pripadnici Uprave saobraćajne policije će kao logistička podrška, korišćenjem presretača, u saradnji sa teritorijalno nadležnim policijskim upravama zaustavljati, kontrolisati vozače i vozila uočene u prekršaju i sačinjavati neophodnu dokumentaciju, u cilju sankcionisanja prekršaja.

(Kurir.rs)

(FOTO)Foto: MUP Srbije
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.