Sandžak: Da li je Vehbo Čoković osumnjičen za smrt maloletne A.V.?

7820

Snimci i fotografije maloljetne A.V.koje je objavila njena porodica, na kojim se vidi kako je izgledala noć kada se predozirala i posljedice nakon toga je uzburkala i čitavu crnogorsku javnost, gdje porodica traži od VDT u Bijelom Polju, da odgovore ko je odgovoran za smrt njihove maloljetne A.V.?

Član porodice preminule sedamnaestogodišnjakinje Miloš Vujović za list pobjedu je kazao da nisu zadovoljni što se sedam mjeseci Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju bavilo ovim slučajem bez rezultata.

Zar je trebalo da izađemo u javnost da bi se tužilaštvo oglasilo povodom ovog slučaja. Tako je zatržaio od VDT da mu odgovore ko je osoba čiji se glas čuje na snimku, a koja za 20 eura nudi A.V. ksalol koji je pronađen pored nje nakon što se predozirala – kazao je naš sagovornik.

On navodi sumnju da se radi o vlasniku jedne diskoteke iz Bijelog Polja čija je Fejsbuk stranica ovog kluba obrisana nakon što je, kako je kazao, porodica javno istupila povodom tragedije koja je zadesila.

Portal sjevercg je kroz svoje istraživanje došao do saznanja, da se radi o diskoteci ,,HERC“ iz Bijelog Polja, koja se nalazi u prigradskom mjestu Rasovo.

Kroz zahtjev o slobodnom pristupu informacijama kroz Sekretarijat za preduzetništvo opštine Bijelo Polje, došlo se do saznanja, da se ova diskoteka vodila na firmu 16.NOVEMBAR CO.BIJELO POLJE u kojoj je ovlašćeno lice i Izvršni direktor Muhameda Čoković sin Vehba Čokovića zvanog Srce.

Interesantno, da je ova diskoteka radila u 2020 i 2021.godinu sve do predoziranja maloljetne A.V., dok uvidom u CRPS utvrdili da je ova firma likvidirana 2019.godine, pa se postavlja pitanje kako je istoj diskoteci izdato rješenje za rad i na osnovu kojeg je rješenja ista radila? Ali svima u Bijelom Polju je poznato, da je pravi vlasnik diskoteke ,,HERC“ Vehbo Čoković zvani Srce “ našta ukazuju i fotografije kao i snimci koji su skinuti sa fejsbuk stranice diskoteke,,HERC“, prije nego su je izbrisali, a koja nam je dostavljena od naših čitalaca.

Foto:Fejsbuk, Vehbo Čoković zvani Srce

Dikoteka ,,HERC“ je bilo poznato mjesto okupljanja gradjana Bijelog Polja, gdje su se okupljali i pojedini državni i opštinski funkcioneri iz raznih institucija, kao i advokati.

Snimak koji je bio objavljen i reklamirao se na fejsbuk stranici Diskoteka,,HERC“Rasovo

Euromost navodi da se kroz audio snimak čuje maloljetna djevojka A.V. kako dogovara sa Vehbom Čokovićem zvanim Srce o kupovini ksalola, gdje joj isti govori da to košta 20 eura. Takodje navode da je audio snimak napravila maloljetna A.V.
Ksalol se pominje kroz saopštenje Uprave policije, koje je tada dostavljeno medijima, gdje su naveli da su pronašli u stanu maloljetna A.V. tri prazne table od tableta “Ksalol.

Iz Euromosta navode da lice koje im je dostavilo audio snimak je navelo, da ga je dostavilo i Upravi policije u Bijelom Polju, sa mnogim detaljima gdje je medju ostalog u obraćanju Euromostu kazalo, da je maloljetna A.V i zlostavljana.
Euromost se danas obratio i Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, rukovodiocu ovog tužilaštva Mirku Bulatoviću sa pitanjima oko navedenog slučaja.

Interesantno, da je Uprava policije kroz svoje saopštenje tada navela, da je maloljetna A.V. došla iz Podgorice kod drugarice, ne navodeći da je ista radila u dikoteku,,HERC“,iako je portal sjevercg došao do saznanja iz svojih izvora, da je bjelopoljska policija istu i nalazila u ovom lokalu, zašta postoji i zabilješka, pa se postavlja pitanje ako je to istina, ko je onda pokušao sve ovo da zataška.

Nastavićemo da pratimo cijeli slučaj i o svim informacijama obavještavati javnost.

Izvor sjevercg.me




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.