policija

Srbija: Kod 13-godišnjaka PRONAĐENA DROGA

1827

Pripadnici policije u Beogradu, po nalogu zamjenika tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv muškarca (26) u čijem je automobilu pronađen paketić marihuane, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Policija je na Voždovcu, u automobilu kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla paketić sa biljnom materijom za koju se sumnja da je marihuana. Pošto se sumnjalo da je drogu prethodno kupio u jednoj igraonici na Voždovcu, policijski službenici su izvršili pretres tog objekta i kod trinaestogodišnjaka pronašli 37 paketića sa materijom za koju se sumnja da je marihuana, ručno pravljenu cigaretu i 10.000 dinara”, navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je tim povodom izjavio da u borbi protiv droge mora učestvovati cijelo društvo i apelovao na roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje djece, na to s kim se druže i gdje se kreću i da “ne dozvole da im ulica vaspitava djecu”.

“Nećemo dozvoliti da im naši mališani budu lak plijen, da ubijaju i truju našu djecu i uništavaju im budućnost, ali i da ih vrbuju i uvlače u kriminal”, poručio je ministar Vulin. Ponovio je vlastito zalaganje da “svakom narko-dileru koji proda drogu maloljetniku treba suditi za pokušaj ubistva”.

Po nalogu dežurnog zamjenika Višeg javnog tužilaštva, Odjeljenja za maloljetnike, policija će dostaviti izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Izvor: sandzakdanas.rs/Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.