Saobraćajne kamere iz Novog Pazara ka Sjenici i Tutinu do kraja godine

1481

Na dionicama magistralnih puteva od Novog Pazara do Ribarića, odnosno, Sjenice, do kraja godine trebalo bi da budu postavljene kamere koje će belježiti saobraćajne prekršaje, među kojima je i prekoračenje brzine, saznaje radio Sto plus.

Takvu odluku donio je Savjet za bezbjednost saobraćaja, a na osnovu povećanog rizika stradanja na dionicama kroz naselja Šutenovac, Mur i Selakovac, gdje je prethodnih godina zabilježen veći broj udesa, uglavnom zbog neprilagođene brzine.

“Postavljanjem ovog sistema doprinelo bi da se vozila kreću propisanom brzinom na samim mjestima gdje će biti postavljene kamere, ali i duž cijelih ovih deonica. Time bi se značajno smanjio rizik stradanja svih učesnika u saobraćaju. Želja nam je da preventivno djelujemo i da vozači budu svesni da postoje kamere, a ne da povećamo broj kazni”, kazali su nam u Savjetu.

Na kojim lokacijama i koliko kamera će biti postavljeno biće poznato nakon kompletiranja projektno-tehničke dokumentacije, za čiju izradu je raspisan tender.

“Sistem video nadzora mora imati mogućnost automatskog prepoznavanja registarskih tablica, pa i inostranih, a detektovaće prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu ili trakom namijenjenom za javni prevoz. Sistem će biti i povezan sa bazom podataka policije”, dodaju u Savetu.

Na teritoriji Novog Pazara u prošloj godini zabilježeno je 413 saobraćajnih nezgoda, od kojih je u šest udesa život izgubilo devet osoba.

N. Kočović
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.