Predstavljen dio izbornog programa SDA Sandžaka

390

Kandidata za narodnog poslanika liste “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin”, Ahmedin Škrijelj odbio je na današnjoj konferenciji za medije da komentariše novinarsko pitanje vezano za podršku ove stranke nekom od predsjedničkih kandidatu.

Napominjemo da je ovakav metod djelovanja SDA bio i na prošlim izborima, a onda je uslijedila masovna krađa u korist Vučića u opštinama koje su kontrolisali ovi kadrovi.

“To nije tema naše današnje konferencije”, kazao je Škrijelj i dodao da će se SDA o tome naknadno izjasniti. No, nejasno je kada naknadno kada je do izbora ostalo svega desetak dana.

On je, komentarišući poruke sa skupa SNS-a prošle nedjelje na kojem je Rasim Ljajić za SDA Sandžaka rekao da nije igrač na terenu već sjedi na tribinama, ponovio napad SDA Sandžaka na SPP i SDP rekavši da “oni koji glasaju za Vučića i njegove koalicione partnere u Sandžaku direktno ugrožavaju suverenitet Bosne i Hercegovine kao države i biće odgovorni za nesreće koje planira velikosrpska politika u Bosni i na Kosovu”.
“Ljajić želi produbiti podjele među Bošnjacima”

“Oni i dalje pokušavaju da na drzak način prodube podjele među Bošnjacima, a mi ćemo raditi na uspostavljanju pozitivne političke klime u Sandžaku. Obaveza političkih predstavnika je da razgovaraju u korist svojih građana”, rekao je Škrijelj

Ocijenio je da Vučićeva izjava “sto za jednog” predstavlja velikosrpsku platformu i inspiraciju na osnovu koje je izvršen genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

Komentarišući rezultate istraživanja prema kojima je navodno “Vučićev rejting 12 dana prije izbora najniži u proteklih 12 godina”, Škrijelj je kazao da je Vučićeva policija prije dva mjeseca direktno zaprijetila da će Novi Pazar doživjet sudbinu Vukovara, a Sjenica sudbinu Srebrenice.

“Vuk dlaku mijenja, a ćud nikada. Drago mi je što Bošnjaci Sandžaka to više prepoznaju”, istakao je Škrijelj.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.