rupic

Rupić: Zbog Ramazana glasanje u Novom Pazaru produžiti do 20.30

588

Član Gradske izborne komisije ispred Sandžačke demokratske partije (SDP) Tarik Rupić podnio je danas prijedlog u ime ove stranke da se od Republičke izborne komisije zatraži da se u Novom Pazaru na dan izbora 3. aprila produži vrijeme za glasanje za pola sata, prenose lokalni mediji bliski SDP-u.

On je prijedlog SDP-a obrazložio iz razloga što se izbori održavaju drugog dana Ramazana.

“Ovakav prijedlog Sandžačka demokratska partija uputila je s obzirom da se izbori održavaju drugog dana Ramazana, a imajući u vidu da je vrijeme iftara 45 minuta prije zatvaranja glasačkih mjesta. Kako bi građanima muslimanske vjere nadoknadili vrijeme za glasanje i obezbijedili podjednako pravo kao i svim biračima, tražili smo da se vrijeme glasanja produži za pola sata i da birališta budu otvorena do 20:30 sati. Nadamo se da će RIK pozitivno odgovoriti na naš prijedlog”, istakao je Rupić.

Zašto produženje glasanja samo u Novom Pazaru? Zar SDP smatra da muslimanskih vjernika nema u ostatku Sandžaka ili je u pitanju nešto drugo. Zašto SDP inicijativu nije objedinio i RIK-u podnio za sve sandžačke opštine, pitanja su koja se povodom ovakvog prijedloga logično nameću.

Rupić je građane pozvao da “glasaju za djela, a ne riječi”, da sude prema ostvarenim rezultatima i na glasačkom listiću zaokruže listu na kojoj su i kandidati SDP-a iz Sandžaka Muamer Bačevac i Jasmin Hodžić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.