Ukrajinci zarobili srpkinju Danijelu Lazović, najpoznatiju rusku snajperisticu

7898

Vojska Ukrajine zarobila je rusku snajperisticu Danijelu Lazović, ratnog imena Bagiru. Kako navode, Bagira ima 40 “recki” na snajperu, objavljeno je na Facebook stranici Ministarstva obrane Army Inform.

Snajperisticu koja je ratno ime uzela po liku Crne pantere iz filma “Knjiga o džungli”, ukrajinske snage su zarobile nakon ranjavanja. Ranjenu i bez mogućnosti bijega, navodi se da su je njeni saborci ostavili na bojnom polju.

Слика може припадати 2 особе и напољу

“Ostavili su me! Vidjeli su da sam ranjena, imali su priliku izvući me, a jednostavno su isparili nadajući se da ću umrijeti”, prenose njene riječi pripadnici ukrajinskih snaga. Prema riječima Vlade Ivanova, zarobljenici je pružena potrebna medicinska pomoć i trenutno je na liječenju.

Слика може припадати 1 особа и војна униформа

Danijela Lazović na ukrajinskom ratištu je od 2014. godine. Pripadnik ukrajinskih snaga tvrdi da je na njenim rukama krv “najmanje četiri tuceta ljudi, među kojima ima i civila”.

Uz objavu njene fotografije priložena je i vojna knjižica na kojoj piše da se zove Irina Starikova i da rođena u Donjecku. Ukrajinski portali, pozivajući se na ranije objave u srpskim medijima, navode da je riječ o Srpkinji Danijeli Lazović.

Izvor: Stav.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.