rasim ljajic

Ljajić očekuje ubjedljivu pobjedu: Kampanja može odrediti buduće saveze u Sandžaku

1281

Osnivač i lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić očekuje ubjedljivu pobjedu liste SNS u Sandžaku. U intervjuu za beogradski “Blic” ističe da su lokalni odbori njegove stranke autonomni u donošenju odluka o sklapanju koalicija, ali i napominje da ova kampanja može odrediti i sastave budućih političkih saveza u Sandžaku.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Teško je animirati ljude u situaciji kada cio svijet gleda šta se dešava u Ukrajini i kakve će posljedice biti od tog sukoba. Realno, u takvim uslovima ljudi najviše brinu za vlastitu materijalnu sigurnost i stabilnost, a manje za političke poruke i parole”, izajvio je za “Blic” Ljajić.

Ipak, Ljajić procjenjuje da na osnovu utiska koji je sam stekao da će lista “Alesandar Vučić- Zajedno možemo sve” osvojiti više od 150 mandata, da će Vučić na predsjedničkim izborima biti bliže 60 nego 50 procenata, a da će na brogradskim izborima osvojiti 60 mandata.

Ubijeđen je da će u Sandžaku lista “Alesandar Vučić- Zajedno možemo sve”ostvariti ubjedljivu pobjedu.

Ljajić kaže da se zajednički problemi svih građana Sandžaka, bez obzira na to da li se radi o Srbima ili Bošnjacima, i dalje u domenu nezaposlenosti i lošoj infrastrukturi, mada je, kako kaže, “na tom polju puno urađeno u proteklom mandatu”.

“Glavni politički cilj je da očuvamo dobre međuetničke odnose, da tražimo tačke koje nas spajaju i koje su u interesu svih koji žive na ovom prostoru i svakako da poboljšamo kvalitet života ljudi. To možemo da postignemo kroz izgradnju puteva i druge saobraćajne infrastrukture, privlačenjem investicija i daljim animiranjem dijaspore da ulaže svoj novac u sandžačke opštine. Izgradnja autoputa preko Peštera i brze ceste od Kraljeva do Novog Pazara su dva kapitalna i najveća projekta koja su ikada urađena u Sandžaku”, rekao je Ljajić.

Odgovarajući na pitanje da li nakon izbora SDP može ući u saradnju sa Ugljaninovom SDA i Zukorlićevom SPP, Ljajić kaže da su što se lokalnog nivoa tiče, opštinski odbori njdegove stranke su autonomni o donošenju odluka o sklapanju koalicija.

“Tako će biti i ubuduće, jer niko bolje od njih ne zna s kim mogu uspješnije da sarađuju. Na početku kampanje sam pozvao svoje članove i simpatizere da ne vode prljavu kampanju protiv bilo koga, da se klone svih ličnih uvreda i kleveta, već da isključivo govorimo o našim rezultatima i planovima za budućnost. Nažalost, nekima je SDP i dalje meta i jedini smisao postojanja i cjelu kampanju vode baveći se nama, misleći da je to jedini način da dođu do glasača. Ova kampanja može odrediti u dobroj mjeri i sastave budućih eventualnih političkih saveza na tom prostoru”, kazao je Ljajić.

O svom eventualnom povratku u izvršnu vlast nakon aprilskih izbora Ljajiće je rekao da se “o tome može pričati nakon 3. aprila.”

“Sada sam potpuno fokusiran na to da preostale dane kampanje iskoristim na najbolji mogući način kako bi pobjeda naše liste bila što ubjedljivija, a naš doprinos što veći”, poručio je Ljajić na kraju razgovora za “Blic”.

Izvor: Blic.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.