Molio sam da ih ne biju i tada me udario: Ispovest žrtve batinaša iz Prijepolja

7239

U tuči koja se, oko ponoći u subotu na nedelju, dogodila ispred noćnog kluba u Prijepolu, u pokušaju da zaštite braću Pavlovića, pretučeni su i osamnaestogodišnji Lazar i njegov godinu dana mlađi drug Andrija. Obojici je od udarca zatvoreno oko, a Lazar, koji je kao i Andrija danas imao detaljniji pregled očnog lekara u Priboju, ispričao nam je šta se te noći dešavalo u i ispred „Intermezza“.

„Mi smo bili kod drugarice na rođendanu i došli smo ispred ponoći u „Intermezzo“, gde smo se zadržali svega 15 minuta. Ja sam bio za jednim stolom, a moji rođaci, braća Pavlovići, su stali pored jednog separea gde je bilo naše društvo, svi nama poznati. Jedan od njih je jednog od Pavlovića pitao: Što ste došli, nema mesta? Oni su tada nešto rekli jedan drugom, nije bilo nikakvog ozbiljnog sukoba, sve je bilo na rečima, više drugarski, ništa ozbiljno. Onda su prišli vlasnici lokala, koji su se umešali i rekli nam da izađemo napolje što smo mi i planirali. Dok smo izlazili mi smo govorili da ne želimo nikakav sukob, nikakve veze oni nisu imali sa tim, niti je bilo kakvog razloga da bi intervenisali“, priča za Nova.rs Lazar Cvijović.

On kaže da su za njima izašli i vlasnik kluba, njegovi sinovi i još jedan njihov prijetelj. Posle kraćeg razgovora, sin vlasnika je udario starijeg brata Pavlović.

„Ja nisam video šta se tačno desilo i kako je sve počelo. Znam da su razgovarali sa njima, ja sam čekao da krenemo dalje a onda sam video samo da je jedan od sinova vlasnka udario starijeg brata Pavlovića koji je pao na zemlj, i onda je počela tuča, vidi se na snimku. Drugi Pavlović je pokušao da zaštiti brata i takođe udaren u glavu. U jednom trenutku su obojica bili na podu dok su ih krvnički udarali“, priča nam Lazar.

Kaže da je odmah pokušao da pozove policiju ali pošto sa telefonom nije bilo nešto u redu, on je prišao da zamoli da ne biju Pavloviće, jer su mu oni braća od tetke.

„Prišao sam i zamolio ih, rekao sam: Molim vas nemojte, to su mi braća. Kako sam ja to rekao, jedan od Šarančića, sinova vlasnika, me je udario pesnicom u predelu oka, pa u glavu i ja sam pao. Onda me je nogom udario u leđa i u ruku. Meni je bilo loše, pomerio sam se jer sam gubio svest. Udarac u glavu je dobio i moj drug Andrija, koji je takođe pokušao da zaštiti Pavloviće i mene. To je bila opšta tuča, kada je skoro sve bilo gotovo, došla je policija“, dodaje Lazar.

Lazar i braća Pavlovići su policijskim vozilima preveženi u hitnu službu prijepoljske bolnice, a maloletnog Andriju je do bolnice prevezao drug. Pavlovići su sledećeg dana upućeni u užičku bolnicu zbog skenera, a Lazar i Andrija su danas, zbog povreda oka, išao u pribojsku bolnicu. On još kaže da je čuo da su se pojavila lažna svedočenja da su oni navodno u lokalu pravili problom i razbila flaše, što tvrdi da nije istina.

Zbog svega što se dogodilo ogorčena je i majka osamnaestogodišnjeg Lazara.

„Moje dete je naučeno da se problemi rešavaju razgovorom, a ne pesnicama. Danas obilazimo lekare, da se uverimo da li će sa okom sve biti u redu, i njemu i njegovom drugu kome je takođe zatvoreno oko. Moje dete koje je molilo da mu ne ubiju braću, dobilo je pesnicu u glavu i batine dalje. Taj kriminal traje dugo, nije prvi put da se u tom lokalu to dešava. Vlasnik ima 54 godine i sinove koji su bokseri. Oni svoju decu uče da se biju a mi našu vaspitavamo, školujemo, šaljemo na fakultete, i zbog toga drugi treba da ih gaze? Kriminal je u ovoj državi zavladao, oni izgleda imaju neku zaštitu pa im uspeva da im svaka tuča u kojoj prebijaju decu, lako prolazi. Ogorčena sam“, kaže za Nova.rs Lazareva majka Ljiljana Cvijović.

Dvojica braće Pavlović, koji imaju 19 i 20 godina i koji su brutalno pretučeni ispred noćnog kluba u Prijepolju, nalaze se u prijepoljskoj bolnici, gde primaju infiziju i čekaju dalje preglede lekara. Sve se dešava pod policijskom prismotrom koja, po nalogu tužioca, čeka da ih sprovede u istražni zatvor. Majka pretučenih dečaka, uplašena zbog zdravstvenog stanja svoje dece, za Nova.rs je rekla da sve što se dešava u proteklih dva dana, liči na film u kome nama pravde ni humanosti.

Policija je juče saopštila da je identifikovano i uhapšeno šest lica koja su učestvovala u tuči. Na spisku, pored pedesetčetvorogodišnjeg vlasnika lokala V.Š, njegovih sinova N.Š i S.Š starih 29 i 30 godina i tridesetjednogodišnjeg D. B., nalaze se i inicijali pretučene braće Đ.P.(20) i V.P.(19). Svi se sumnjče za krivičo delo nasilno ponašanje.

Četiri lica su privedena juče i po nalogu tužioca, određana im je mera zadržavanja do 48 sati dok policija u prijepoljskoj bolnici čeka odobrenje lekara, da privede i dvojicu pretučene braće Pavlovića.

(Nova.rs)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.