SPP podržala Vučića na predsjedničkim izborima

578

Stranka pravde i pomirenja (SPP) odlučila je da na predstojećim predsedničkim izborima podrži kandidata Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, saopšteno je danas iz ove partije na čijem čelu je Usame Zukorlić.
   

U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da se nakon opsežne analize 217 delegata izasnilo o predstojećim predsedničkim izborima, te da je Glavni odbor ove stranke odlučio dati poverenje Vučiću u odnosu na druge kandidate.

„Pored razlika u političkom diskursu između SPP i Srpske napredne stranke (SNS), kao i tačaka oko kojih se naše dve opcije ne slažu, dali smo poverenje Vučiću, jer su preostali kandidati iz redova kvazi- demokratskih režima, koji su u ranijim periodima počinili veliku štetu našem narodu u Sandžaku, ili su iz redova ultra-desničara koji negiraju Bošnjake, Sandžak i bosanski jezik“, navodi se u ovom saopštenju.

Ova stranka je istakla 13 argumenata za podršku Vučiću, među kojima su da je on prvi lider države i većinskog naroda, nakon Zorana Đinđića, koji je želeo da razgovara sa njihovim ranijim predsednikom, muftijom Muamerom Zukorlićem.

Navode i da je Vučić na zahtev Zukorlića „zaustavio torturu i nasilje u vidu policijskog otimanja džamija i slanja žandarmerije, kao i da je zaustavio proces delovanja Beograda ka cepanju Islamske zajednice, čime se SNS obavezala koalicionim sporazumom“.

Među argumentima se navodi i da je Vučić ispunio dogovor iz njihovog koalicionog sporazuma da auto-put kroz Sandžak prođe trasom preko Pešteri, umesto trasom preko Zlatara, kao i što je podržao inicijativu da se u Skupštini Republike Srbije odvoji molitveni prostor za narodne poslanike muslimanske
veroispovesti.

„Muftija Muamer Zukorlić je imao poverenje u Vučića da ga podrži na predsedničkim izborima 2017. godine, kada je imao mnogo manje argumenata. Uvereni smo da će plodovi ove podrške u sledećem mandatu biti još veći
za regiju Sandžak i sve narode Republike Srbije“, dodaje se u saopštenju SPP.

Autor: Amela Bajrovic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.