Jusufspahić: Ja sam Dorćolac i Srbijanac, govorim srpskim jezikom

4779

Za sebe kaže da je po veri musliman, po rođenju Beograđanin i Dorćolac, a po ubeđenju Srbijanac. Takođe je izjavio da govori srpskim jezikom i da je srpski patriota koji pripada Allahu. Bio je lični prijatelj pokojnog Slobodana Miloševića

Otac je troje dece, dva sina i ćerke, a supruga mu je Gordana. Za sebe je vazda govorio da je po veri musliman, po rođenju Beograđanin i Dorćolac, a po ubeđenju Srbijanac. Takođe je jednom prilikom izjavio da govori srpskim jezikom i da je srpski patriota koji pripada Alahu.

Bio je muftija beogradski a sad je ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji, u Rijadu. Kao i njegov mlađi brat, muftija beogradski Mustafa Jusufspahić, koji je i glavni vojni imam, te major Vojske Srbije, važi za poznatog Beograđanina i još poznatijeg Dorćolca.

Muhamed Hamdi Jusufspahić sin je i jedno od troje dece čuvenog i poštovanog pokojnog muftije beogradskog Hamdije Jusufspahića.

Rođen je u Beogradu 28. novembra 1968, predsednik je Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije i ambasador Republike Srbije u Saudijskoj Arabiji, kao i bivši muftija srbijanski i zamenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije.

Odrastao je na Dorćolu i jedno je od troje dece Hamdije Jusufspahića, koji je u to vreme bio muftija beogradski, i egipatske Arapkinje Nabile, koja je diplomirala u prvoj generaciji Islamskog fakulteta i bila prvi islamski teolog u Jugoslaviji.

Osnovnu školu završio je u Beogradu, medresu (islamsku srednju školu) u Sarajevu, Fakultet islamsko-arapskih nauka takođe u Sarajevu, a zatim je magistrirao na islamskim studijama u Kairu.

Početkom devedesetih godina prošlog veka oženio se Srpkinjom Gordanom, sa kojom ima dva sina, Amara i Ahmeda, i ćerku Saru.

(Kurir)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.