Novi Pazar: Falsifikator se nagodio sa Višim tužilaštvom

955

Više tužilaštvo u Novom Pazaru zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa Lutvijom B. (45) iz ovog grada na osnovu kojeg je on osuđen na šest mjeseci zatvora zbog falsifikovanja javnih isprava, saznaje radio Sto plus.

Sporazum je prihvatio Osnovni sud u Novom Pazaru pa je presuda postala pravnosnažna, a njime je predviđeno da Lutvija kaznu izdržava u “prostorijama u kojima stanuje, sa primenom elektronskog nadzora”.

Sporazumom je od njega oduzet automobil marke “golf”, kao i “audi A6” koji se vodi na njegovu suprugu, a na osnovu imovinske koristi koje je stekao vršeći krivično djelo.

Pored toga, oduzeta je i oprema korišćena za falsifikovanje isprava.

Lutvija B. je osuđen jer je od septembra 2021. godine do 26. marta ove, kada je uhapšen, pravio lažne isprave koje je zainteresovanim osobama prodavao po cijeni od 200 do 300 evra.

U akciji Višeg tužilaštva, Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) i novopazarske policije u njegovoj kući u Ulici Emina Redžepagića otkrivena je oprema koju je koristio za falsifikovanje – računari, štampači, aparati za štampanje i laminiranje (plastificiranje) kartica i film trake.

Tom prilikom, u pomoćnim prostorijama njegovog doma pronađeno je 144 blanko plastificiranih kartica sa čipom i još 1.600 bez čipa.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.