Ugljanin: „Glasajte za crnog đavola, samo ne za Vučića“

1525

Lider SDA Sanžaka i nosilac liste te stranke, Sulejman Ugljanin pozvao je večeras sve građane Sandžaka, svih nacionalnih i vjerskih opredjeljenja, da budu jedinstveni na predstojećim izborima i ne glasaju za Aleksandra Vučića i njegovu stranku.

“Da porazimo velikosrpski nacionalizam zaokružite broj 13, za sandžački i bošnjački klub. Za predsjednika zaokružite koga želite, osim Vučića. Naša je preporuka da za predsjednika glasate onog ko je pokazao spremnost da promijeni stanje u zemlji”, poručio je Ugljanin u obraćanju na centralnom predizbornom skupi liste “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin”, u novopazarskoj hali “Pendik”.

On je okupljenim članovima i aktivistima SDA Sandžaka čestitao pobjedu rekavši da oni čine jezgro pobjede.

“Da bi neko bio pobjednik mora prvo sebe da pobjedi. Vi ste pobjedili sebe i vi ćete pobijditi ako Bog da, vi ćete donijet pobjedu, slobodu i sreću svim građanima Sandžaka. Budućnost pripada, mladim hrabrim, odvažnim i ustrajnim. Naša ustrajnost je 31 godinu. Nismo zaboravili ni zločince ni zločine, 31 godinu ne damo Bošnjacima da ih uspava zaslijepi novac, slava, strah, bilo šta. Građane i Bošnjaka Sandžaka držimo u budnom stanju, istina je, skupo smo to platili”, konstatirao je podsjetivši na masovne otmice, ubistva, političke procese, istjervanje s posla aktivista i svih onih koji su podržavali SDA Sandžak.

Prema riječima Ugljanina ne može se mirno sjedeti kući i izboriti za slobodu i mora se uložiti život, zdravlje i imetak za taj ideal.

“Da donesemo slobod svima, svim normalnim ljudima. Da budemo svi jedinstveni, ne budemo ljubomorni jedni na druge. Ako budemo jedinstveni pomoći ćemo i slobodarskom srpskom narodu da i oni to urade u Srbiji. Zajedno ćemo donijeti slobodu ovom Balkanu”, poručio je on.

Naglasio je da, “ko galasa za Vučića i njegovu stranku, taj će biti odgovoran za sve zločine koje velikosrpska politika sprema ovih dana u Bosni i na Kosovu”.

Izvor: SNews.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.