Sandžak: Uhapšen i pritvoren Vehbo Čoković zbog slučaja maloljetne A.V.

4318

Kako nezvanično saznaje portal sjevercg, jutros se nakon sinoćnog bježanja od privodjenja službenika Uprave policije Bijelo Polje, predao Vehbo Čoković zvani Srce, kojeg VDT Bjelo Polje sumnjiči u slučaju maloljetne A.V.

Foto: Privatna arhiva, Maloljetna A.V. prije i kasnije, Objavljivanje fotografija je dozvolila porodica Vujović

Takodje, portal sjevercg nezvanično saznaje, da je Vehbo Čoković juče nakon što je primijetio da mu prilaze službenici Uprave policije pobjegao iz taksi vozila, što je bio razlog da je policija odmah pokrenula potragu nad istim, kroz koju je blokirala i mjesto Rasovo, kao i privatne objete Čokovića.

Portal sjevercg saznaje da je gotov i izvještaj ekhsumacije maloljetne A.V. i danas se povodom ovog slučaja obratio i VDT Bijelo Polje, iz kojeg smo dobili odgovor da je Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju preduzelo i preduzima sve mjere  i radnje u cilju razjašnje ove krivično pravne stvari i da Obdukcioni zapisnik sačinjen od strane vještaka sudske medicine stigao u Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju.

Maloljetna A. V.  zatečena je 24. juna 2021.godine prošle godine bez svijesti u stanu u kojem je boravila u Bijelom Polju, a nakon što joj je ukazana medicinska pomoć u bjelopoljskoj bolnici prevezena je u Klinički centar Crne Gore.

Tada su iz Uprave policije naveli, da je “Dežurni ljekar Hitne medicinske pomoći Bijelo Polje je 24. juna 2021. u 13.10 prijavio tamošnjem Centru bezbjednosti da su postupali po prijavi građana i u jednoj kući ukazivali ljekarsku pomoć maloljetnoj A. V. iz Podgorice, koja je zatečena bez svijesti“ saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Portal sjevercg je došla tada do saznanja da je radila kao maloljetno lice u dikoteku,,HERC“, koja je u vlasništvo Vehba Čokovića i da je nju i izvjesnu Andjelu doveo u tom lokalu upravo Čoković.

Nakon što se predozirala A.V. je kao biljka živjela osam mjeseci i nakon toga preminula,18.februara, od posljedica predoziranja, to je potvrdio  za naš portal Miloš Vujović, ujak maloljetne A.V. Maloljetna A.V. je preminula, nakon liječenja punih sedam mjeseci od posljedica predoziranja opijatima.

Portal sjevercg je 19.oktobra 2021.godine javno objavio audio snimak koji je taj dan objavila NVO,,Euromost“

Audio snimak gdje se kako su tada kazali iz ove organizacije, čuje glas Vehba Čokovića zvanog Srce, kako nudi maloljetnoj A.V, tablete ksalol koje se pominje kroz saopštenje Uprave policije, koji su u junu 2021.godine kada se predozirala maloljetna A.V.naveli, da su našli tri prazne table ksalola pored maloljetne A.V.

Vehbo Čoković zvani Srce je osnovao i NVO koja se zove NVO,,Novi Put“, koju je koristio da napada pored pojedinih nevladinih organizacija koje se bore protiv korupcije i organizovanog kriminala i mnoge gradjane,koji žive u mjestu gdje se nalazi diskoteka,,HERC“.

Iz NVO navode,  da su protiv istog predali i krivične prijave ODT Bijelo Polje, zbog lažnih prijava koje je podnosio i  zloupotreba i da su podnijeli krivične prijave i protiv visokih funkcionera i službenika iz lokalne uprave Opštine Bijelo Polje, koji su nezakonito koristili  usluge Vehba Čokovića, da bi napadao pojedine NVO koje su objavljivale imovinu pojedinih visokih funkcionera i prijavljivali razne zloupotrebe koje su se dešavale u ovoj lokalnoj upravi i istom, kako sumnjaju bez bilo kakvog zahtjeva i saglasnosti dostavljali  lične podatake pojedinih lica iz tih NVO, koji su se nalazili u opštini Bijelo Polje, koje je Čokovič javno objavljivao na svojoj fejsbuk stranici  kroz uvrede  i da su zbog tih slučajeva NVO predale i prijave Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama i Ombudsmanu zbog povreda prava, kao i tužbe Osnovnom sudu u Bijelom Polju.

Portal sjevercg je kontaktirao i porodicu Vujović, koja je potvrdila da su obaviješteni od strane VDT da je jedno lice pritvoreno i da je protiv istog podnijeta krivična prijava.

Oni su kazali, da  su dogovorili sa nadležnim tužiocem da posjete VDT Bijelo Polje, gdje će im se prenijeti više detalja i dostaviti izvještaj ekhsumacije. Porodica se zahvaljuje i VDT Bijelo Polje i Upravi policije na ishodu ovog slučaja i navode, da je porodica na sve pristala, samo da se dodje do istine i da svi koji su odgovorni za smrt njihove A.V. krivično odgovaraju, jer će se sa time spasiti još mladih života.

Izvor Sjever Crne Gore
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.