Podgorica dobija džamiju?

189

Crnogorski premijer Dritan Abazović razgovarao je danas sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem.

“Prvenstveno očekujem podršku i stvaranje neophodnih preduslova za izgradnju centralnog vjerskog objekta u Podgorici, što bi uz postojeće saborne bogomolje ostalih vjerskih zajednica upotpunilo multivjerski mozaik glavnog grada i riješilo potrebe muslimanskih vjernika”, naveo je Fejzić, saopšteno je iz vlade.

Abazović je, navodi se, rekao da Crna Gora gradi državu tolerancije i međuvjerskog sklada.

Abazović i Fejzić su, dodaje se, razgovarali o odnosu dvije institucije i budućoj saradnji, saglasivši se da njihove odnose karakteriše izuzetno dobra komunikacija, otvorenost i veliko međusobno uvažavanje.

Fejzić je čestitajući Abazoviću izbor za premijera, navodi se, naglasio kao veoma značajan iskorak za cijelo društvo činjenicu da je pripadnik manjinskog naroda na čelu vlade.

Abazović je naglasio da Islamska zajednica svojim primjerom djelovanja umnogome doprinosi izgradnji društva kome se teži, zasnovanog na pomiriteljskoj i multikonfesionalnoj osnovi.

“Zajedničkim naporima gradimo državu tolerancije, mira i pravde, u kojoj se na specifičnosti gleda iskuljučivo kao na prednost građana koji žive na malom prostoru”, istakao je Abazović.

B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.