HOROR U NJEMAČKOJ: Pet osoba izbodeno nožem u vozu

1719

Ministar unutrašnjih poslova regije Sjeverna Rajna-Vestfalija Herbert Rojl izjavio je da je tridesetjednogodišnji napadač pod istragom zbog potencijalnom islamskog ekstremizma iz perioda kada je živio u izbjegličkom hostelu 2017. godine, ali da motiv napada još nije određen.

On je napomenuo da je napadač promjenio svoje ponašanje nakon istrage 2017. godine i da se izolovao od cimera. Četvoro povređenih je zbrinuto u bolnici zbog rana na licu i glavi, dok je jedna osoba ubodena u lopaticu. Nijedno od njih nije životno ugroženo, javio je AP. Napadač je takođe povređen i prevezen u kliniku.

Rojl je rekao da je napadač, tek što je voz krenuo sa stanice u Hercogenratu, blizu granice sa Holandojom, i zaputio se ka nemačkom gradu Ahenu u 7.42 časova, počeo nasumično da napada druge putnike.

Ministar je pohvalio šezdesetogodišnjeg policajca van dužnosti i putnike koji su “sprečili veću štetu”. Rojl je napad opisao kao “užasan zločin koji je zaustavljen ogromnim činom hrabrosti”.

Nemačka novinska agencija DPA citirala je tužioce u Ahenu koji su izjavili da za sada nemaju jak dokaz da je napad motivisan islamizmom, ali da postoje naznake umanjene odgovornosti za postupke zbog priholoških problema napadača.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.