Uhapšen albanski političar zbog sumnje da je opljačkao Karima Benzemu

1162

Nevjerovatna priča

Iz Madrida nam jutros dolazi nevjerovatna priča nakon što je uhapšen albanski političar Alfred Prodani.

Uhapšen albanski političar zbog sumnje da je opljačkao Karima Benzemu dok je igrao El Clasico

Prodani je visokorangirani član u albanskoj vladi, a uhapsila ga je albanska policija u saradnji sa Interpolom. On je uhapšen u gradu Lacu i očekuje se da uskoro bude izručen Španiji gdje će mu se suditi.
Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

No, ono što je mnoge šokiralo jeste da je ovaj političar osumljičen za nasilne pljačke koje je radio u Španiji, a na njegovoj meti navodno je bio i Karim Benzema.

Naime, ta pljačka se desila 27. februara 2019. godine za vrijeme El Clasica koji se igrao na Santiago Bernabeu. Benzema je bio na utakmici što su pljačkaši dobro znali, ak ada se vratio kući saznao je da je opljačkan.

Kako su mediji u Španiji objavili glavni osumnjičeni za ovu pljačku je upravo Prodani koji je imao i pomoćnike u svojom ilegalnim radnjama u ovoj zemlji.

Prodani je optužen za još 40 drugi pljački u Španiji koje su se desile od 2013. godine. Španci su šokirani informacijom da je riječ o visokorangiranom političaru iz Albanije i takav ishod nisu očekivali.

Još prije tri godine Prodani je optužen da je pljačkao kuće po Španiji dok su trajali izbori u Albaniji, ali tada to očito niko ozbiljno nije shvatao. On je tada sve to demantovao, te nije bilo istrage. Ipak, tri godine kasnije došlo je do preorketa.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.