Pala odluka! Rastu plate i penzije, cifra uopšte nije mala!

1983

Penzionerima u oktobru i novembru sijledi prvo povećanje penzije, a onda i početkom naredne godine u januaru još dodatna povišica. Biće to ukupno povećanje od najmanje 18,2 odsto, izjavio je predsjednik Vučić.

Predsjednik je istakao i da se ne radi o jednokratnoj pomoći već o stalnom povećanju, i da se radi o najvećem povećanju penzija u nekoliko godina, ako ne i decenija.

Ja mislim da je to neverovatno i očekivano u ovakvim uslovima, rekao je on i dodao da se samo čeka odobernje MMF-a.

– Mi smo uradili računice i obezbijedili pare, ali mi nećemo da kršimo fiskalnu stabilnost i stabilnost zemlje, zato razgovaramo sa MMF-om.

On je istakao i da će značajno povećati i minimalce, i to na teret države.

– To je oko 300 miliona evra na godišnjem nivou, istakao je Vučić i dodao da će to povećanje biti od povećanja neoporezivog dela dohotka, deo doprinosa i da će spustiti poreze i doprinose na nivo od 60,2 odsto.

Da rasteretimo poslodavca, i da sve to ide na teret države, sve to o čemu pričamo. Biće veliko povećanje minimalaca… preko 12, 13, možda i 14 posto. To znači da očekujemo da nam plate u martu 2023. prosečna plata bude preko 710 evra na nivou Srbije, a da ne ugrozimo stopu javnog duga, dodao je predsjednik i istakao da će dvocifreno rasti i plate u javnom sektoru.

vucic

vucic

Prodaja EPS notorna laž

Govoreći o navodima pojedinih medija da država prodaje EPS, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je to laž.

– Prodaja EPS. Notorna laž. To je kao da mi kažete da imam crveni sako. Taj ko bi sada to uradio bio bi mnogo glup. To je sve što imam da vam kažem. Nijednog sekunda nismo to razmatrali na bilo koji način. Mi gledamo u regionu da kupimo, a ne da prodajemo – rekao je Vučić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.