Pojavio se VIDEO SNIMAK neposredno prije UBISTVA Envera K. u Holandiji (VIDEO)

10891

Holandska policija rekonstruisala je kretanje pjevača Envera Mikija Koljšija iz Novog Pazara, koji je brutalno likividiran 9. juna u gradu Buhtenu, a pomoću video-snimaka sa sigurnosnih kamera otkrili su da je on neposredno prije ubistva kupovao hljeb u pekari.

Podsjetimo, Kolašinac je ubijen prije devet dana u sačekuši, kada je nepoznati napadač pucao na njega ispred zgrade u kojoj je on živio u gradu Buhtenu u provinciji Limburg. Njegovo tijelo pronađeno je ispred garaže, a ubrzo je utvrđeno da je likvidiran hicima iz vatrenog oružja. Napadač za sada nije uhapšen i nalazi se u bjekstvu.

Enver K. PRIJE UBISTVA KUPUJE HLEBFOTO: PRINTSKRIN / YOU TUBE / RTL

Holandrska televizija RTL5 u svojoj emisliji “Istraživanje” objavila je nove detalje ubistva, koje podsjeća na mafijaško. Objavili su i video-snimak na kom se može vidjeti da je Koljši prije zločina bio smiren i da je opušteno došao u obližnju radnju po hljeb.

Istražitelji su ispitivali stanovnike ovog dijela grada nakon ubistva, a uzeti su i snimci sa nadzornih kamera kako bi otkrili detalje ovog zločina. Naime, urađen je i foto-robot muškarca, koji je u vrijeme zločina bio u blizini pucnjave. Kamere su zabilježile kretanje žrtve, pa je utvrđeno da je pjevač svojim sivim “mercedesom” došao kući između 14 i 15 sati. Kola je parkirao u garažu i razgovarao sa komšijama – prenose u emisiji kretanje Kolašinca, pa nastavljaju:

Kolašinac je nakon toga otišao biciklom do pekare. Kupio je hljeb i nije se mnogo zadržavao u pekari. Izašao je u 15.53 sata i krenuo kući. Međutim, do kuće nije došao jer je brutalno likvidiran.

Foto-robot

Muškarac snimljen na mjestu zločina

Holandska policija napravila je foto-robot muškarca koji je snimljen na mkestu na kome je Kolašinac ubijen.

– Riječ je o robusnom čovjeku, visokom oko 180 santimetara i starosti između 50 i 60 godina. Za sada nije sigurno da li je on svjedok zločina ili možda čak i izvršilac.

Neupadljiv čovjek

Holandske komšije ubijenog Envera Mikija Koljšija, koji se bavio i muzikom i 2019. za produkciju Grand snimio pjesmu, rekle su da je on bio neupadljiv čovjek.


OVDJE JE UBIJEN Enver K. FOTO: PRINTSKRIN / YOU TUBE / RTL

– Nismo ga dobro poznavali. Vodio je miran život i niko u Holandiji nije znao da je on pjevač u Srbiji – kaže izvor i dodaje da se kao mogući motiv pominju finansijski problemi Kolašinca.

– Pominjalo se da je ostao dužan radnicima koji su radili za njegovu firmu u Njemačkoj, ali zvanične potvrde nema – dodaje sagovornik.

(Kurir.rs)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.