Saip Kamberi

Kamberi: Oni nas provociraju u Velikom Trnovcu, vlast ne želi Albance u skupštini

275

Predsjednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) i nosilac liste “Koalicija Albanaca doline” Šaip Kamberi rekao je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress da glasanje u Osnovnoj školi “Muharem Kadriju” u Velikom Trnovcu jutros nije počelo zbog provokacija ljudi iz SPS koji su došli sa strane i da je jasno da vladajuća koalicija na sve moguće načine pokušava da spriječi predstavljanje Albanaca u Skupštini Srbije.

“Kada vi dođete u najveće albansko selo u Srbiji i dajete takve izjave i prijetite ljudima iz PDD da ćete ‘sve sutra da uhapsite’ kao što je to uradio visoki funkcioner SPS Veljko Odalović, jasno je da je namjera bila da se spriječi održavanje izbora,“ rekao je Kamberi.

On je dodao da su predstavnici SPS, koji su došli sa strane, dakle ne iz Bujanovca, prošlog puta govorili članovima biračkog odbora Albancima da su “divljaci“.

“Mi nismo htjeli da dižemo galamu tada jer ne želimo da neko nas optužuje za opstrukciju izbornog procesa ali sad više nismo mogli da šutimo”, rekao je Kamberi i dodao da će u Velikom Trnovcu na izborima svakako odlučivati glasači u toj izbornoj jedinici a ne neko sa strane.

Kamberi smatra da dojava o bombi treba samo da opere sve te postupke i prijetnje.

“Ta dojava o bombi je stigla u 10 sati, a izbori su trebali da počnu još u 7.00 i to se nije dogodilo”, rekao je Kamberi.

On ne zna koja je procedura poslije ovoga, sem da RIK mora da donese konačnu odluku, objavio je JUGpress.

U slučaju da Koalicija Albanaca doline osvoji jedan mandat u Skupštini Srbije, SPS bi imao poslanika manje.

Izvor: JugPress
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.