Beriša: Srbija sporazumom izbegava rizik od upada ROSU na teritorije gde su Srbi

319

Predsednik Matice Albanaca Srbije Demo Beriša istakao je da će Srbija, postizanjem sporazuma o energetici, u budućnosti izbeći rizik od upada ROSU na sever Kosova, i da su Albanci delimično “besni” na Kurtija zbog Elektrosevera, prenosi Pink.

”Analiza koju je radio Haradinaj je bila dobra, i dao je podršku ovom sporazumu. Pored toga što će snabdevanje biti stabilnije, mi ćemo u budućnosti izbeći rizik o kom se brinulo”, rekao je Beriša.

On je objasnio da je taj rizik pokušaj ulaska ROSU na razne načine na teritorije gde su Srbi.Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je suština ovog dogovora to što će Srbi sada imati sigurno snabdevanje sa severa, osiguranu revitalizaciju energetske infrastrukture, gde neće biti restrikcija, pada u naponu, i brojnih problema koje su do sada imali na teritoriji Kosova”Neće moći da ih niko, svojevoljno, zbog političkih reazloga, radi pritiska isključuje.

Plaćanje struje će početi od nultog stanja. Juče se pojavila jedna dezinformacija, i nije mi jasno kada pojedinci stignu d apogrešno protumače dogovor”, rekao je Drecun.Kako je objasnio, nulto znanje da od trenutka kada se sklopi dogovor, tek tada će se čitati strujomer.”Ako do tog trenutka na strujomeru piše 1000 dinara, a vi nakon sklapanja imate 500, plaćate samo 500 dinara”, naveo je Drecun.

kosovoonline
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.