Infantino zbog homoseksualaca zaprijetio Kataru: Ili svi ili nema Svjetskog prvenstva

961

Predsjednik Svjetske nogometne organizacije (FIFA) Gianni Infantino poručio je iz Dohe da Katar ne smije selektivno ukazivati gostoprimstvo navijačima tokom Svjetskog prvenstva te da bi im u suprotnom bila oduzeta organizacija Mundijala, prenosi Diario AS.

Katar je pod pritiskom organizacija za ljudska prava zbog toga što je u ovoj arapskoj državi zabranjena homoseksualnost te oni pripadnici spomenute zajednice koji planiraju put na Svjetsko prvenstvo strahuju za svoju sigurnost.

“Da Katar ne želi dočekati sve, ne bi onda ni bio organizator Svjetskog prvenstva, događaja koji okuplja sve ljude i nacije”, rekao je prvi čovjek FIFA-e svojim domaćinima u Dohi.


“Ako Katar ne želi ukazati gostoprimstvo svakom, neće onda ni biti organizator Svjetskog prvenstva”, prilično jaku poruku je poslao prvi čovjek FIFA svojim domaćinima u Dohi.

“Seks je praktički zabranjen svima osim supružnicima, a posebno seks za jednu noć i seks među istospolnom populacijom. U Kataru neće biti seksa za jednu noć, a neće biti ni tulumarenja. Svi će morati misliti na pravila ako ne žele završiti u zatvoru na duže vrijeme. Navijači koji dolaze posebno moraju imati na pameti ova pravila”, kazao je policijski izvor Daily Stara.

Saff.ba

Autopijac.comKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.