Kurti: Možda se neko u Evropskoj uniji uplašio zbog upozorenja Beograda

656

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je danas da se “neko u Briselu možda uplašio” govoreći o reakciji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koja se odnosi na nastavak dijaloga poslije najnovijih odluka Prištine.

“Problem može biti u upozorenjima Beograda da će se povući iz procesa dijaloga. Oni griješe, ali ovo je možda malo uplašilo nekoga u Briselu”, ocijenio je Kurti, prenijeli su prištinski mediji.

Kurti je, komentarišući navode specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da je nova situacija u odnosima Beograda i Prištine promijenila planove njegove posjete, rekao da je Lajčak bio obaviješten o akcijama Prištine, prenosi Kljan Kosova.


Premijer Kosova tvrdi i da se u julu očekuje sastanak na nivou glavnih pregovarača, dodaje Koha ditore.

Kurti je rekao da je Priština zainteresovana za pravno obavezujuće sporazume, s fokusom na, kako tvrdi, međusobno priznanje.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u srijedu je, poslije sastanka sa Lajčakom, naglasio da od dijaloga Beograda i Prištine nema ništa i da ne postoji ništa o čemu bi moglo da se razgovara poslije najnovijih odluka Prištine.

“Nema ništa od toga, pustite taj dijalog, sve su to šuplje priče. Kakav dijalog, poslije ovakvih odluka čemu dijalog, o Zajednici srpskih opština, a ne smiju da zalijepe transparent. O čemu?”, upitao je Vučić.

Autopijac.comKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.