‘MAĆEHA IZ PAKLA’ PLATILA UBICE KOJI SU UBILI NJENOG MUŽA I NJEGOVU DJECU: UHAPŠENA NAKON TRI GODINE

1889

‘Maćeha iz pakla‘ uhapšena je nakon tri godine bijega pod sumnjom da je ubila svog muža milionera i njegovu djecu nakon što ju je ovaj izostavio iz oporuke zbog navodne afere s posinkom i jednim kolegom, piše Daily Mail.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berenice Alanís uhapšena je u srijedu u hotelu u meksičkom ljetovalištu Acapulco.

Do hapšenja je došlo kad je jedan gost prepoznao njezino lice s potjernice, objavila je novinska mreža Telediario.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mobitelom je snimio kuda se Berenice kreće i obavijestio policiju.

Vlasti su rekle da je Alanís navodno unajmila plaćene ubice koji su 5. aprila 2019. došli u teretanu u Mexico Cityju u vlasništvu njezinog supruga Jacoba Quesade (51) i ubili ga zajedno s njegovim sinom Jacobom Quesadom Jr. (25) i kćeri Patriciom Quesada (24).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE NA WEBU

Ptica ”pozirala” s vatrogascima nakon što su je spasili od požara

Alanís je privedena nekoliko dana nakon trostrukog ubistva, ali ju je sudac pustio uz jamčevinu, nakon čega je pobjegla.

Navodno je viđena u gradovima Querétaro, Hidalgo, Puebla, Guerrero i Las Vegas dok je bježala vlastima.

Alanís je 2003. godine Jacobo Quesada angažirao kao dio ekipe za čišćenje teretane nakon čega su počeli izlaziti. Zbog nje je napustio svoju suprugu Patriciu Arellano te su se on i Berenice na kraju vjenčali.

Jacobo Quesada i njegova djeca prihvatili su je kao porodicu i išli su zajedno na odmore, uključujući i posjet New Yorku gdje su obavili kupovinu i prisustvovali utakmici New York Yankeesa.

Jacob je 2018. zatražio rastavu braka nakon što je otkrio da ga Alanís vara i spava s njegovim sinom Jacobom Quesadom Jr. i još jednim zaposlenikom teretane.

U noći ubistva, Jacobo Quesada je bio sa svojom djecom u uredu u teretani kada je Berenice došla vježbati.

Zamolila je zaposlenika teretane da joj pomogne oko vježbanja. U tom trenu, ubice su ušle u teretanu i krenule prema uredu gdje su ubili Quesadu i njegovu djecu.

Istražitelji su posumnjali na Berenice nakon što je ova prisvojila čitav niz Jacobovih luksuznih vozila, uključujući dvije Corvette, te ih sve rasprodala.

Sudac je naložio njezino hapšenje 20. decembra 2019., nakon što su tužitelji iznijeli dokaze da je planirala ubistvo jer je saznala da je izostavljena iz oporuke te da se neće moći domoći bogatstva svog supruga u iznosu od 20 miliona dolara.

Izvor Hayat
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.