Novopazarac mutio sa ŠARIĆEVIM POLICAJACEM, evo i šta su radili….

7370

Panagiotidis je Novopazarac, koji je devedesetih godina otišao u Grčku iz Srbije i uzeo grčko državljanstvo, kako se sumnja, on je službene tablice MUP-a postavio na vozilo marke “škoda superb” i potom vozilo koristio u saobraćaju u Beogradu u navedenom periodu, uz upotrebu blinkera. Još se ne zna ko je ovom Novopazarcu omogućio blinkere i službene tablice.

– Na ovaj način je Stojanović omogućio Novopazarcu da neovlašćeno upotrebljava službene registarske oznake MUP-a, i koristi privilegovan status u saobraćaju koji imaju vozila MUP-a, shodno odredbama Zakona o policiji, a posebno u pogledu odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koje regulišu pravo prvenstva prolaza, kao i upotrebu zvučnih i svjetlosnih signala (blinkeri, sirene) – saopštilo je Više tužilaštvo u Beogradu.


Krivičnom prijavom Službe unutrašnje kontrole MUP-a Stojanoviću se na teret stavlja krivično djelo Zloupotreba službenog položaja, a Panagiotidisu Filipasu krivično djelo Posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Podsetimo, Danilo Stojanović, zvani Dača nedavno je izručen iz Crne Gore u koju je pobjegao u aprilu, uoči hapšenja Darka Šarića. On se sumnjiči da je bio deo kriminalne grupe.

Inače, kako nezvanično saznajemo, Grk Panagiotidis je zapravo Novopazarac, koji je devedesetih godina po odlasku iz Srbije uzeo grčko državljanstvo.

Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Darko Šarić

Kurir.rs

Autopijac.comKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.