Načelnik Bulić podnio krivične prijave republičkoj inspekciji zbog nesankcionisanja klanica

2522

Već duži period građani Novog Pazara su svjedoci da se konstantno ispuštaju sadržaji koji zagađuju novopazarske rijeke, a posebno je upečatljiva pojava krvi životinskog porijekla iz neregistrovanih klanica. Načelni loaklnih inspkcijskih službi Mensur Bulić, u koju spada i komunalna inspekcija, podnio je krivičnu prijavu nadležnim policijskim organima protiv republičke veterinarske inspekcija za nemarnost, nerad i izbjegavanje sankcionisanja neregistrovanih klanica. Prijavu načelnika Bulića prenosimo u cjelosti:

Nekoliko godina unazad česta je pojava ispustanja po izgledu krvi iz klanica u riječna korita i to na potesu Jaklje u rijeku Jošanicu, ul. 4 juli u rijeku Trnavicu i kod rekreacionog centra u rijeku Rasku. Ovakva pojava izaziva zagađenje rijecnih korita i ozbiljnu uznemirenost građana.


Osnovana je sumnja da potiče iz neregistrovanih klanica u naselju Jaklja, u ul 4 juli i u ul. .Hercevacka neposrednoj blizini ciglane. Da bi se utvrdio odnosno eliminisao potencijalni zagadivač jedino je moguće
kontrolom tretiranja klaničnog otpada.

O ovom problemu vise navrata smo obaviještavali veterinarsku inspekciju, očigledno rezultata nema a i nemamo nikakvih informacija. O preduzetim mjerama u vezi sa istim. Molimo Vas da u vezi sa vasim ovlašćenjima preduzmete mjere i ispitate poslovanje predmetnih subiekata kao postupanje nadležnih službi.

Autopijac.comKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.