Indijka Mimi proglašena za najbolju prijepoljsku snahu!

1054

Nesvakidašnja manifestacija održana je u Prijepolju, jer su žitelji grada na Limu birali najboljeg zeta i najbolju snahu. Do sada je izabrano 50 najboljih prijepoljskih zetova, a ove godine titula je pripala Nikoli Adamoviću iz Beograda, koji vrlo cijeni Prijepoljce, a i oni njega, pa su ga predložili za najboljeg.

„Svi mi iz Beograda smo pobjegli u zadnjih par godina u selo ili van zemlje, a ja sma ovde ostavio srce, najiskrenije. Volim da kuham, volim prijepoljsku rakiju i njihove vrijednosti, volim društvo”, priznaje Nikola Adamović i navodi da ga je baš ženino društvo predložilo za najboljeg zeta, jer vide koliko ih voli.

Od prošle godine kako su obnovljeni Limski darovi, bira se i najbolja prijepoljska snaha, ove godine titulu je ponela Indijka Mimi Simić.

„Živim u Кolovratu i mnogo mi je dobro ovde, jer ljudi hoće da pomognu i podrže jedni druge, a ja volim takav život i da brinemo jedni o drugima”, kaže Mimi koja je osam godina u Prijepolju i ove godine je otvorila kozmetički salon.

Prijepoljci su najboljeg zeta i snahu birali u okviru manifestacije “Limski darovi”, koju su nakon trogodišnje pauze, obnovile tri mlade dame Dragana Terzić, Milena Cmiljanović i Dunja Ćuković.

“Ljubav prema rijeci Lim, odnos prema bračnom drugu i rodbini, i umeće u kućnim poslovima, presudili su da u jakoj konkurenciji laskavo priznanje najboljeg prijepoljskog zeta i snahe ponese Roberto i Verica – kaže organizatorka Dragana Terzić.


Foto: Rina

Na gradskoj plaži kod Novog mosta, nadmetalo se 15 ekipa u spremanju riblje čorbe. Riba se peca isključivo u Limu, a ide u kotliće ekipa koje su odrastale na ovoj reci.

„Imam 35 godina, od toga trideset godina ribarim na Limu, mi čorbu spremamo isključivo od Limske ribe, skobalj, mrena, kečiga, a ostali sastojci su tajna majstora”, kaže Miroslav Milekić iz ekipe „Emancipovane plavuše”.

Žiri je imao težak posao da ocijeni izgled, miris, ukus. Nijanse su odlučile, ali je jednoglasno najbolje ocijenjena čorba ekipe Zentara.

„Većina čorbi je baš dobra bila, ali tri smo izdvojili po svim ovim segmenitma. Naš slogan ove godine je – ako ne možemo drugačije, onda pošteno. Ovaj put je bilo pošteno”, navodi osnivač prvih Limskih darova i član žirija Esad Čičič.

Piše: Rina
Prijepolje Foto: Rina
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.