Pobunjeni odbornici SO Sjenica dali zadnji ultimatum Usami: Sve sto radimo jeste da sacuvamo obraz

4163

Bivši odbornik SPP-a u Novom Pazaru, a sada visoki funkcioner Islamske zajednce u Srbiji, Admir Muratović prenio je dopis pobunjenih odbornika ove stranke u Sjenici. Muratović je to uradio zato što su “pobunjeni” obornici pod medijskom blokadom.

Odbornici su se pobunili zbog kriminalnih radnih u ovoj opštini, a FB status prenosimo u cjelosti:

Danas mi se obratila grupa odbornika SPP-a, njih 5 potpisanih i jos dvije odbornice koje su im telefonski potvrdile pristanak a narednih dana ce, zbog fizicke sprečenosti, to ućiniti, sa molbom da objavim njihov zahtjev iz razloga što su pod medijskom blokadom.
Pristao sam na to jer se radi o ljudima sa kojima sam vodio kampanju za izbore 2020. godine u Sjenici, koje znam kao časne i odgovorne, kojima je jedini cilj da ono što smo obećali narodu: poštena i narodna vlast bude do kraja ispoštovano.

Kazali su mi da su svih ovih dana očekivali da će vrh Stranke pokrenuti proceduru i ispuniti njihove zahtjeve za vanrednom sjednicom SO Sjenica ali kako kažu ostali su bez jasnog odgovora.
Zato su prinudjeni da odu korak dalje i zatraze da predsjednik SO dr. Rejhan Kurtovic podnese ostavke na sve stranacke i funkciju predsjednika SO Sjenica kao i da vrati mandat stranci. Takodjer su zahtjeva da se raskine saradnja sa odbornikom Aldinom Kurtovićem, lično, kao i da se njegov otac Nuradin Kurtovic smijeni sa mjesta člana opštinskog vijeća.
Razloga je puno ali kažu kulminacija je koordinirano ucenjivanje od strane brace Kurtović od pocetka obnasanja vlasti.

Jedino što dok je rahmetli muftija bio ziv ucjene nisu prolazile.
Sada, nažalost, dobijamo odgovor da je tačno da oni ucenjuju posebno za tendere ali “da je bolje da se da i njemu/njima, posto ih je trojica, nego drugima”, da bi vlast opstala.
Oni smatraju da to nije put koji je trasirao rahmetli Muftija, te da na ovaj način pokazuju, prvi put u historiji sandžačke politike da postoje časni pojedinci koji su apremni da se obracunaju i sa korupcijom u svojim redovima a ne kao sto je do sada bio slučaj, da nastave sa praksom poznatom zadnjih 30 godina.

Oni vjeruju da na ovaj način pomazu i predsjedniku opstine Munibu Mujagiću da se oslobodi onih koji ga od starta ucenjuju, i koji se bahatoscu ophode prema njemu poput Nuradina Kurtovica, od koga očekuju da se i njegova dva odbornika koliko sutra prikljuce ovom zahtjevu.

Oni podvlače da ostaju vjerni nasem Pokretu te da na ovaj način brane i predsjednika Stranke Usamu Zukorlica od ucjena, ali podvlace da ga ne mogu odbraniti od njega samog, ali da vjeruju da ce biti na strani pravde kao sto je to uvijek bio nas lider rahmetli Muftija Zukorlic.
Sve sto radimo jeste da sacuvamo obraz svoj, obraz naseg osnivaca, Stranke i naseg naroda.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.