/VIDEO/ Priču o Isa begu Ishakoviću koju morate pogledati

274

Priča o Isa begu Ishakoviću je zapravo priča o nama i našim životima. Oživljavajući značaj Isa bega, oživljavamo našu prošlost i pokazujemo našu predanost da se staramo o budućnosti Bošnjaka na prostorima Sandžaka. Graditelj i osnivač Novog Pazara zaslužio je svojim dobrim djelima i onome što nam je ostavio u amanet da se staramo o njima.

Isa beg i danas je ono što nas Bošnjake povezuje ma gdje živjeli i radili. Upravo ova kraća priča sa puno emocija pokazuje koliko energiju posjeduju Bošnjaci. Udruženi, sa par entuzijasta, na jedan neobičan način iznose ovu priču. Novi Pazar, Sarajevo, Konjic i tako redom na djelu dokazuju šta se sve može kada se udruže ljudi kojima je bošnjaštvo na srcu i za koje nema granica.

U ovoj priči o Isa begu Ishakoviću su zapravo stvaralački povezani Bošnjaci, i oni nam pričaju priču koja spaja sve u nezaboravni sevdah, crnu žuč, ili onu priču o babu koji pjeva i plače. Isa beg nam priča šta je zadatak življenja našega na zemlji i da je jedini smisao u činjenju dobrijeh djela.

To je uostalom i smisao života svakoga Bošnjaka koji to nosi u sebi kao genski zapis svojih predaka. Zato i ova priča o Isa begu Ishakoviću izaziva i radost i suze, i strast i ponos. Ponos što smo Bošnjaci i što umijemo da zajedno pretočimo svoju energiju u prošlost, sadašnjost i budućnost.

I ovoj priči o priči i pričanju nikad kraja, a veličina je u ljubavi i srcu u kojem je naša tradicija, naši običaji, naš jezik bosanski, naša vjera i naše ime bošnjačko.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU—->>> VIDEO LINK
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.