Sandžak: Vehbo Čoković osumničen za prodaju droge MALOLJETNICI, PORODICA TVRDI DA JE NEVIN

85

Uoči potvrđivanja optužnice bjelopoljcu Vehbu Čokoviću danas su se ispred zgrade Više suda u Bijelom Polju okupili članovi njegove familije i rođaci mirno protestvujući zbog, kako tvrd, njegovog namještenog hapšenja, pritvaranja i zadržavanja u pritvoru bez dokaza.

Čoković je uhapšen u maju i u pritvoru je pod sumnjom da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a kako tvrdi njegova familija radi se o montiranom policijsko tužilačkom prosecu.

Porodica preminule sedamnaestogodišnjakinje: Dignimo glas protiv pošasti koje vrebaju našu djecu
– Moj brat je nevin i prikupljeni dokazi to najbolje potvrđuju.U konkretnom slučaju radi se o montiranom policijsko-tužilačkom prosecu. On je prepoznat kao borac za borbu protiv svakog oblika nepravde, a posebno kriminala i kao izvršni direktor nevladine organizacije “Novi put” to je dokazao u mnogim situacijama. Kao takav bio je na meti mnogima jer je protiv određenih osoba podnosio prijave potkrijepljene valjanim dokazima. To je nekome zasmetalo i riješili su da se obračunaju sa njim na najprizemniji način – kazao je brat blizanac okrivljenog Šefko Čoković.

Uz konstataciju da se njegov brat ni kriv ni dužan tereti za krivično djelo koje nije počinio. Šefko Čoković je najavio da su prinuđeni da satisfakciju traže kod naših i međunarodnih relevantnih institucija, dok familija zbog učinjene nepravde traži prijem kod premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

– Žalićemo se i zaštitniku ljudskih prava i sloboda i ukoliko to ne bude imalo efekta bićemo prinuđeni da radikalizujemo protest – poručio je Čoković.
Dodao je da se radi o brojnoj čestitoj porodici koja je uvijek služila za uzor ne samo u svojoj sredini i nego i šire.

Uhapšen Čoković, osumnjičen za prodaju droge maloljetnici koja je preminula
Jedan od branilaca okrivljenog advokat Dražen Medojević, nakon prezentiranja optužnice sudskom vijeću, saopštio je novinarima ispred zgrade suda da ne postojji nijedan validni dokaz da je njegov klijent izvšio krivično djelo za koje se tereti.

– Nejasan je motiv da se Čokoviću stavlja na teret da je sada pokojne A. V. prodao tablete ksalola u iznosu od osam eura, pa iako je koristoljublje da li navedeni iznos može biti motiv za izvršenje krivičnog djela. Takođe je bazirana na pravno nevaljanim dokazima, audio snimcima neovlašćeno snimanim razgovorom sa A. V.koji je trajao 24 sekunde i treba da se potvrdi autentičnost tog snimka.

On se, ukoliko se ne potvrdi njegova autentičnost, ne može koristiti kao dokaz u postupku a sa druge strane i da se koristi taj snimak – uopšte ne ukazuje na to da je moj branjenik prodao navedene tablete- Činjenica je da su kutije pronađene u stanu brata okrivljenog i na tim tabletama prilikom DNK vještačenja nijesu nađeni tragovi mog branjenika – saopštio je Medojević.

Pitao je i kako je uopšte podignuta optužnica i što je za odbranu najjznačajnije.
– Nikako ne može da se utvrdi uzročno posljedična veza izmedju tih tableta i smrtnog ishoda kod A. V. Obdukcionim nalazima je utvrđeno da je u njenom tijelu pronađena marihuana, a pojedini svjedoci su priznali da su je dovodili u tu zonu, da su joj omogućavali uživanje marihuane, ali oni su svjedoci a ne okrivljeni u ovom predmetu – istakao je Medojević.

Vehbo Čoković u svom striptiz baru

Zaključio je da je njegovom klijentu stavljeno na teret da je prodao kutiju ksalola za osam eura i dvije kutije za neutvrđeni iznos. Takođe je naveo da nema nikakvog osnova da se njegov branjenik dalje drži u pritvoru.
Izvor:Pobjeda.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.