Albanka traži porodicu Ramović: “Prihvatili su nas kao svoje, pružili nam utočište i ljubav”

336

Albanka rođena na Kosovu, a koja danas živi u New Yorku (SAD), putem društvene mreže Twitter pokušava pronaći porodicu koja je za vrijeme izbjeglištva pomogla njoj i njenoj porodici.

– Tokom rata na Kosovu, moji roditelji i ja bili smo odvedeni u bosanski dom u Crnoj Gori. Nakon što smo pobjegli iz Crne Gore, nikada nismo bili u mogućnosti da komuniciramo sa ovom porodicom. Ova porodica je živjela u Rožajama, u selu Llovnic. Najstariji u to vrijeme bio je Adem Ramović, sa sinom po imenu Isuf Ramović. Prihvatili su nas kao svoje, pružali nam utočište, hranu i ljubav. Ako možete ovo podijeliti i nadam se pronaći ovu porodicu, to bi me učinilo vrlo sretnom – napisala je na Twitteru.

yafav@axexar

During the war in Kosove, my parents and I were taken into a Bosnian home in Montenegro. After we fled Montenegro, we were never able to communicate with this family. This family lived in Rozhaje, in a village named Llovnic. The oldest at the time was Adem Ramovic

330 people are talking about this

Njena objava je izazvala lavinu reakcija korisnika ove društvene mreže koji pokušavaju pronaći porodicu za kojom traga, a u kratkom je vremenskom periodu prikupila više od 300 dijeljenja.