Mihajlović: Srbija rušenjem Miloševića izabrala demokratiju

109

Potpredsjednica vlade i članica Predsjedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da su građanke i građani Srbije 5. oktobra 2000. godine odbranili izbornu volju i porazili mračnu politiku koja je zemlju izolovala od cijelog svijeta, vodila u ratove i ekonomski uništila.

„Devedesete godine prošlog vijeka su najmračnija stranica u modernoj historiji Srbije zbog katastrofalne politike koja je zemlju uvela u nekoliko ratova, sankcije i međunarodnu izolaciju, uz represivno ophođenje prema sopstvenim građanima. Umjesto uništavanja budućnosti Srbije, građani i građanke su odbacili tu politiku i opredijelili se za otvaranje prema svijetu, evropske integracije, za razvoj, demokratiju, poštovanje ljudskih prava. Ponosna sam na to što sam, kao i stotine hiljada drugih ljudi, bila tog dana na protestu ispred Skupštine Srbije, jer istinski vjerujem u promjene režima koji ne rade u interesu države i njenog društva“, rekla je ona.

Mihajlović je navela da je svjesna sam da, posle promjene vlasti 5. oktobra, Srbija nije dostigla sve čemu su težili njeni građani, što ne umanjuje značaj tog dana, ali opominje da je pred puno posla i borbe za prosperitetniju Srbiju, uz poštovanje prava svih u vremenu koje slijedi.

Potpredsjednica vlade je rekla da se Srbija 5. oktobra 2000. godine opredijelila za to da postane dio evropske porodice naroda i da za Srbiju nema drugog puta osim članstva u EU, saopštila je pres služba potpredsjednice vlade.

„Srbiji je mjesto na Zapadu i članstvo u EU je naš strateški cilj. I da hoćemo, ne možemo u druge dijelove svijeta, jer pripadamo Evropi, i veoma je važno da u situaciji kada je svijet na korak od svjetskog sukoba budemo jasni i da pokažemo da za Srbiju nema trećeg puta osim članstva u EU“, rekla je ona.

Tanjug
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.