ISTANBUL: Došao na zaruke bratu, pa se sve pretvorilo u tragediju

329

Yusuf Meydan (34) i njegova devetogodišnja kćerka Ecrin su među šest osoba koje su poginule usljed eksplozije u istanbulskoj ulici Istiklal, u nedjelju.

Njegova supruga je puštena iz bolnice nakon što joj je ukazana medicinska pomoć zbog povreda zadobijenih u napadu. Ranjeno je još osamdeset ljudi.

Zaruke, koje su trebale biti sretan trenutak za ovu porodicu, pretvorile su se u tragediju. Šator saučešća postavljen je ispred njihove kuće u četvrti Gulpinar u centralnom okrugu Seyhan u Adani.

Porodica je šetala istanbulskom ulicom neposredno prije leta kući.

Njihov rođak Talip Unal rekao je za AA da Mevludiye i Yusuf imaju i petogodišnju kćerku Derin koju su ostavili rođacima u Adani.

Htjeli su se vratiti u nedjelju nakon što su prisustvovali zarukama, koje su bile 12. novembra. Htjeli su posjetiti trg Taksim prije povratka – rekao je Unal.

Poručio je da je “terorizam prokletstvo”.

Neka Bog nikome ne nanese takav bol. Jusuf i ja smo zajedno proveli djetinjstvo, on je bio moj brat – rekao je Unal.

Policija je sinoć kasno u istanbulskoj četvrti Kucukcekmece uhapsila 23-godišnju Ahlam Albashir, državljanku Sirije. Teroristkinja odgovorna za napad u Istanbulu priznala je obuku terorističke organizacije PKK/PYD/YPG za obavještajce te da je iz sirijskog Afrina ilegalno ušla u Turkiye.

Istanbulska policija nakon terorističkog napada uhapsila je 46 osumnjičenih u operacijama na 21 lokaciji, nakon pregleda snimaka sa 1.200 nadzornih kamera.

Uprava policije u Istanbulu laboratorijskim nalazima utvrdila da je u terorističkom napadu korišten eksploziv TNT.

U jučerašnjoj eksploziji u istanbulskoj ulici Istiklal poginulo je šest, a povrijeđena je 81 osoba. Pedeset povrijeđenih je pušteno iz bolnica, dok se petoro nalazi na jedinicama intenzivne njege.

Izvor:Anadolija, Hayat
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.