Grad Novi Pazar daje apoteke pod zakup

298

Skupština Novog Pazara raspravljaće na sljedećoj sjednici o prijedlogu Gradskog vijeća da se poslovne prostorije Apotekarske ustanove daju pod zakup, saznaje radio Sto plus.

U odluci dostavljenoj lokalnom parlamentu navodi se da se, uslijed nastalih problema u poslovanju Apotekarske ustanove, davanjem prostorija pod zakup “stvaraju uslovi za kontinuirano obavljanje farmaceutske djelatnosti na teritoriji Novog Pazara”.

Poslovne prostorije biće date u zakup za obavljanje apotekarske djelatnosti, uz obavezu zakupca da zasnuje radni odnos “sa određenim brojem zaposlenih” u Apotekarskoj ustanovi, preuzme njene ukupne obaveze i potraživanja.

U odluci se navodi i da će se na pet godina vršiti revizija ugovora sa zakupoprimcem u odnosu na visinu naknade tržišne vrijednosti zakupnine.

Apotekarska ustanova Novi Pazar, kao samostalna ustanova, formirana je u februaru prošle godine izdvajanjem iz Doma zdravlja.

U okviru te ustanove rade četiri apoteke, dvije u centru grada, u Ulici 28. novembra, jedna u sklopu Dječijeg dispanzera i jedna u Domu zdravlja.

Radnice te ustanove obratile su se krajem septembra javnosti tvrdeći da će zbog loše finansijske situacije i kašnjenja sedam zarada podnijeti tužbe.

One su optužile rukovodstvo za loš rad i organizaciju, zbog čega su im apoteke poluprazne, a promet slab.

Direktorka te ustanove Sanela Prenča odbacila je njihove optužbe, navodeći da, bez pomoći lokalne samouprave, apoteke mogu samo da zarade jedan od neophodna tri miliona za plate svakog mjeseca.

Ona je tada, kao jedno od riješenja za izlazak iz finansijske krize, najavljivala javno-privatno partnerstvo.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.