Muratovoć: Tužilaštvo da ispita KUPOVINU GLASOVA od strane pojedinih hodža i imama

2249

Ovih dana sve su češće spekulacije da je Stranka pravde i pomirenja kupovala glasove za izbore za BNV. Ono što posebno iznenađuje je podatak da su u tome aktivno učestvovali i neki pojedinaca Islamske zajednice.
Ovim povodom oglasio se bivši član SPP-a i dojučerašnji član IZ, Admir Muratović, koji tvrdi da za navedeno postoje audio i video zapisi i poziva Tužilaštvo da ispita slučaj.
Muratovićevu objavu prenosimo u cjelosti:

Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane i Bošnjačko Srpski Savez Boss svojim životima će braniti IZ – ujedinjenu na čelu sa muftijom Dudicem ali trazimo da organi IZ ispitaju djelovanje svih funkcionera koji nisu bili zamrzli status u ovoj instituciji a direktno su se pojavljivali na političkim skupovima jedne politicke organizacjje, zloupotrebljivali vakufsku imovinu i medije…kao i u jednoj novopazarskoj dzamiji hutbu u predizbornoj sutnji.

Takodjer, pozivamo tuzilastvo da ispita informacije da je par vjerskih sluzbenika bilo ukljuceno u kupovinu glasova za SPP, cime su nanijeli ogromnu štetu reputaciji ove institucije i to ne samo sada već i na parlamentarnim izborima, o čemu postoje i tonski i video zapisi.
Islamska zajednica će u nasoj Listi zauvijek imati bedem koji nikom nece dozvoliti da narusi njeno dostojanstvo.

Ovima koji napadaju smeta izborni debakl koji su dozivjeli a mi smetamo sto ne krijemo da ćemo svim kapacitetima biti za to, u mjeri u kojoj je to politici dopusteno, da LIDER ujedinjene IZ bude muftija prof.dr. Mevlud ef. Dudic.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.