Palamar novi direktor Kulturnog centra, Mančiću i Nedeljkoviću novi mandati

452

Skupština Novog Pazara imenovala je danas Dženana Palamara za vršioca dužnosti direktora Kulturnog centra Novi Pazar, a vršiocima dužnosti direktora “Gradske toplane” i “Vodovoda i kanalizacije” Nemanji Mančiću i Gradimiru Nedeljkoviću produžila mandate na tim pozicijama.

Palamar je diplomirani poslovni menadžer, a na toj poziciji će naslediti Huseina Memić koji je izabran za ministra turizma i omladine.

U biografiji je naveo da je rođen 1980. godine u Novom Pazaru, gde je završio osnovnu školu. Srednju školu Primenjene umetnosti završava u Sarajevu, gde je i diplomirao na Internacionalnom univerzitetu.

Od 2004. godine radi u Kulturnom centru Novi Pazar, kao tehničko lice i kasnije tehnički menadžer. Od 2020. godine je organizator svih programa te javne ustanove.

Odbornici SDA Sandžaka pozdravili su odluku o imenovanju Palamara, ali su kritikovali odluke o tome da se Mančiću i Nedeljkoviću dodele novi mandati navodeći da se njime direktno krši Zakon o javnim preduzećima.

“Zakon kaže da jedno lice ne može dvaput da se imenuje za vršioca dužnosti, što je ovde slučaj. Zašto niste raspisali konkurse za izbor direktora, nego imenujete vršioce dužnosti”, rekao je Ahmedin Škrijelj.

Iz te stranke su istakli i da u skupštinskom materijalu nema biografija Nedeljkovića i Mančića, da postoje sumnje da oni ne ispunjavaju zakonske uslove za imenovanje na te pozicije, navodeći i da je Mančić “trebalo da podnese ostavku zbog izlivanja mazuta u reku Rašku”.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.